Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

önkéntes tartalékos rendszer

Cikkek
20240517_Than_Karoly_unnepelyes_OT_alairas_SZK_index1

Kadétokból tartalékosok

2024. május 18. 8:00

„Magyarország számára fontos, hogy felkészült, tettre kész, erős, hittel és elszántsággal felvértezett high-tech hadserege legyen, melynek egyik része az alapvetően területvédelmi feladatokat ellátó tartalékos állomány” – mondta dr. Czermann János, a Honvédelmi Minisztérium stratégiáért és humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára május 17-én, a BMSZC Than Károly Ökoiskola és Technikumban, melynek harmincegy végzős növendéke döntött úgy, hogy tartalékos katonai szolgálatot vállal.

202405_tartalékos_elismerés_GE_nyitó

Tartalékos katona kapott külföldi elismerést

2024. május 16. 15:20

Szabó Iván Alexander tartalékos szakaszvezető, a NATO többnemzeti egészségügyi gyakorlatán nyújtott kimagasló teljesítménye elismeréseként „1. Canadian Field Hospital” emlékérmet kapott.

202405_Tatárszentgyörgy_robbantás_PZ (nyitó)

Ez nagyot szólt!

2024. május 15. 6:27

Időzített gyújtózsinórt, majd arra szerelt gyutacsot, végül 75 grammos préstestet működtetett el az a 62 leendő tartalékos katona, akik most végzik az Egységes Alapkiképzési Programot Kecskeméten.

20240513_Salgótarján - EAP bevonulás_PAKO_nyito2

Első alapkiképzés Salgótarjánban

2024. május 14. 13:37

Május 13-án először költözött be kiképzendő állomány a salgótarjáni vitéz Széplaki János Területvédelmi Zászlóalj újonnan nyílt elhelyezési körletébe. Az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred kötelékébe tartozó zászlóalj számára nemcsak az objektum felavatása miatt jelent mérföldkövet a tízhetes felkészítés, ugyanis most vezénylik le először az aktív katonai szolgálatra jelentkezők alapkiképzését.

202405_tartalékosok_gyakorlat_PZ (nyitó)

Fegyverkezelés, térképészet, segítségnyújtás

2024. május 14. 10:27

Nyolchetes elméleti és gyakorlati képzésen vannak túl az Egységes Alapkiképzési Programra márciusban bevonultak. Kecskeméten, a Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred 38. Területvédelmi Zászlóaljnál 61 fő sajátította el a katonai alapfeladatok ellátásához szükséges ismereteket, valamint vált jártassá az ön- és kölcsönös segítségnyújtás általános és szakfeladatainak végrehajtásában. Megszerzett tudásukat komplex járőr típusú vizsgán bizonyították.

2024.05.06.hungarocontroll katonaikikepzes rt_index1

Harcászaton a HungaroControl tartalékosai

2024. május 10. 6:47

A magyarországi légiközlekedést irányító HungaroControl műveleti tartalékos csoportja alapkiképzése harmadik hetében harcászati feladatokat gyakorolt. Az újdörögdi gyakorlótéren május 6-án támadás előkészítés, előremozgás, harcárok tisztítása, valamint földalatti árok felderítése szerepelt a kiképzési programjukban.

zaszloindex

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

2024. május 7. 21:21

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk – mondta a honvédelmi miniszter az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred csapatzászló-adományozó ünnepségén kedden Gödöllőn, a Szentháromság templomban.

2019_Keller és fia_TL

Fiával együtt tartalékos katona lett a Fradi legendás balbekkje

2024. május 4. 16:55

Ifjúsági Európa-bajnok; a Fradival többszörös bajnok és kupagyőztes, Bajnokok Ligája szereplő; bombagól az Újpest ellen; francia bajnokik… Ilyen sikerek alapján ismerik országszerte Keller Józsefet. A Ferencváros legendás balbekkje alkalmanként ma is kamera elé áll, de legtöbb idejét a zöld-fehérek utánpótláskorú labdarúgóival tölti – illetve fiával, aki szintén a Magyar Honvédségben szolgál tartalékosként. Az egykori kiválóságot pályafutása legszebb emlékeiről, a mai fociról és a honvédségről kérdeztük a május 5-i Ferencváros-Debrecen bajnoki mérkőzéssel egybekötött honvédelmi nap előtt.

202405_MH_Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred_gyakorlat_PZ (nyitó)

Tervezés, döntés, megvalósítás

2024. május 3. 10:11

Járőrözési feladatok, harcálláspontok telepítése és üzemeltetése, sérült ellátása és területről való kimentése: csak néhány azokból a komplex feladatokból, amelyet hét napon át három helyszínen, 150 katona bevonásával gyakoroltak az MH Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred ezredtörzsének, valamint a 38., 46. és a 101. Területvédelmi Zászlóaljának katonái.

202404_Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ _előadássorozat (nyitó)

„Seregnyi lehetőség a seregben”

2024. május 1. 8:00

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye több településén szervezett előadásokat az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ a hazafias értékek átadása és honvédelem ügyének népszerűsítése érdekében.