honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Keresés
Keresett kifejezés:
Megjelenés dátuma:
 - 
Mit keres?
Keresési eredmény
[1] 2 3 ... 816
1918. október 19. 1918. október 19.
Az alvás csak ment volna, mert a szokatlan gyalogtúra hozzásegített, de a kályhák kialvása után gyorsan lehűlt a barakk, s azok esti korom- és füstfelhői révén fekete orrlyukakkal, vörösre csípett szemhéjakkal, köhögve, sápadtan és gyűrött arccal ébred mindenki. Piszkosak az arcok és főleg a kezek, melyek egy nap alatt jó cserepesekké is...
2018. október 19. 18:00
Legyél te is különleges! Legyél te is különleges!
November 21-30. között rendezi meg az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár a különleges műveleti „felkészítő-felmérő” foglalkozást, más néven a „Pitbullt”.
2018. október 19. 17:33
Erős Magyar Honvédségre van szüksége az országnak Erős Magyar Honvédségre van szüksége az országnak
A biztonság megőrzéséhez erős Magyar Honvédségre van szüksége az országnak – hangsúlyozta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter október 19-én, pénteken a fővárosban tartott központi ünnepségen.
2018. október 19. 14:27
Radikális iszlamistákra csapott le az egyiptomi hadsereg Radikális iszlamistákra csapott le az egyiptomi hadsereg
Csaknem négyszázötven dzsihadistát ölt meg az egyiptomi hadsereg a Sínai-félszigeten az Iszlám Állam ellen indított, nyolc hónapja tartó katonai hadművelete során – jelentette be a hadsereg szóvivője.
2018. október 19. 10:23
Az alakulatok is megemlékeztek a forradalom évfordulójáról Az alakulatok is megemlékeztek a forradalom évfordulójáról
Az 1956-os forradalom kitörésének 62. évfordulójáról természetesen a Magyar Honvédség parancsnokságai, alakulatai és katonai szervezetei is megemlékeztek. Alábbi összeállításunkban az e megemlékezésekről készített tudósításokat közöljük. (A cikk folyamatosan frissül!)
2018. október 19. 09:22
Iszlamista menekültet ítéltek el Németországban Iszlamista menekültet ítéltek el Németországban
Két év kilenc hónap szabadságvesztésre ítélt kedden egy német bíróság egy szíriai menekültet, mert hazájában tagja volt az Ahrár as-Sám iszlamista felkelő szervezetnek, amelyet a német hatóságok terrorista csoportként tartanak számon.
2018. október 19. 08:12
Dzsihadistákkal végeztek az amerikaiak Szomáliában Dzsihadistákkal végeztek az amerikaiak Szomáliában
Csaknem hatvan dzsihadista vesztette életét egy néhány nappal ezelőtt végrehajtott amerikai légicsapásban Szomáliában – jelentették amerikai katonai források kedden, hozzátéve, hogy a múlt heti volt az idei év legtöbb áldozattal járó akciója.
2018. október 18. 20:42
Kiemelten fontos a honvédség társadalmi beágyazódása Kiemelten fontos a honvédség társadalmi beágyazódása
A Magyar Honvédség számára kiemelten fontos a társadalmi elfogadottság. Cél, hogy az állampolgárokkal élénk kapcsolatunk legyen – mondta Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára október 18-án, csütörtökön a fővárosban rendezett ünnepségen.
2018. október 18. 14:36
Továbbra is globális fenyegetést jelent az Iszlám Állam Továbbra is globális fenyegetést jelent az Iszlám Állam
Hiába van szétesőben az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, változatlanul globálisan fenyeget – figyelmeztetett egy washingtoni konferencián Joseph Dunford, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője kedden.
2018. október 18. 09:19
Köln: terrorista háttér? Köln: terrorista háttér?
A terrorista háttér lehetőségét is vizsgálják a németországi Kölnben hétfőn elkövetett túszejtéssel kapcsolatban, az eljárás irányítását átvette az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfőbb ügyészség – jelentették szerdán német hírportálok....
2018. október 17. 19:35
Liberman katonai csapással fenyegette meg a Hamászt Liberman katonai csapással fenyegette meg a Hamászt
Súlyos katonai csapással fenyegette meg az izraeli védelmi miniszter a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista Hamászt október 16-án - közölte a helyi média.
2018. október 17. 18:03
„Soha többé katonát nem akarok látni!” „Soha többé katonát nem akarok látni!”
Az Osztrák-Magyar Monarchia összeomlását és annak következményeit mutatták be a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) konferenciáján a hazai és külföldi történészek október 16-án, kedden az intézmény épületében.  
2018. október 17. 09:17
Tartalékosok nélkül nincs ütőképes haderő Tartalékosok nélkül nincs ütőképes haderő
Megalakulásának tizenhetedik évfordulója és a Magyar Tartalékosok Napja alkalmából tartott ünnepi rendezvényt a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) október 13-án Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián.
2018. október 17. 08:05
A befogadó nemzeti támogatás országos szintű gyakorlása A befogadó nemzeti támogatás országos szintű gyakorlása
Október 15-16-án, Balatonakarattyán tartották a Cooperative Support 2018 elnevezésű, befogadó nemzeti támogatás tárgyú országos, módszertani rendszergyakorlást.
2018. október 17. 06:28
Kitoloncolják Németországból a szeptember 11-i terrortámadások első elítéltjét Kitoloncolják Németországból a szeptember 11-i terrortámadások első elítéltjét
Elkezdődött október 15-én a németországi Hamburgban a 2001. szeptember 11-én az Egyesült Államokban végrehajtott terrortámadások ügyében indított eljárások első elítéltje, Munir el-Motaszadek kitoloncolása – jelentette a Westdeutscher Rundfunk (WDR) német regionális közszolgálati médiatársaság. Este a szövetségi...
2018. október 16. 18:55
Növelni kell a létszámkeretet Növelni kell a létszámkeretet
Több okból is nélkülözhetetlen a honvédség aktív és tartalékos létszámkeretének növelése – mondta Németh Szilárd, a honvédelmi tárca parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes október 16-án az Országgyűlésben, a vonatkozó határozat tervezetének vitáját felvezető expozéjában.
2018. október 16. 18:47
Elismerést kapott dr. Szabó József nyugállományú vezérőrnagy Elismerést kapott dr. Szabó József nyugállományú vezérőrnagy
Miniszteri elismerésben részesült október 16-án dr. Szabó József nyugállományú vezérőrnagy a Honvédelmi Minisztériumban.
2018. október 16. 15:22
Folytatnák harcukat az idlíbi dzsihadisták Folytatnák harcukat az idlíbi dzsihadisták
Folytatni akarják a damaszkuszi rezsim elleni harcukat – közölték vasárnap az észak-szíriai Idlíb tartomány legnagyobb lázadó erejének számító dzsihadisták, miközben megfigyelők szerint a lejárt október 15-i határidő ellenére még nem hagyták el azt a térséget, ahol Törökország és Oroszország megállapodása...
2018. október 16. 08:08
[1] 2 3 ... 816
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat