honvedelem.hu
Keresés
Keresett kifejezés:
Megjelenés dátuma:
 - 
Mit keres?
Keresési eredmény
[1] 2 3 ... 843
Fejlődő infokommunikáció Fejlődő infokommunikáció
Az Infokommunikációs Szakszolgálatok Napja alkalmából ünnepi állománygyűlést rendeztek március 21-én a Magyar Honvédség Parancsnokságán, Székesfehérváron.
2019. március 22. 16:21
Eltemették vitéz nemes békei Koós Ottó alezredest Eltemették vitéz nemes békei Koós Ottó alezredest
A székesfehérvári Hosszútemetőben március 22-én, pénteken kísérték utolsó útjára vitéz nemes békei Koós Ottó alezredest, aki életének 104. évében, március 5-én hunyt el.
2019. március 22. 15:13
A Geoinformációs Szolgálatnál jártak a katonadiplomaták A Geoinformációs Szolgálatnál jártak a katonadiplomaták
A Magyarországra akkreditált véderő-, katonai- és légügyi attasék tettek látogatást az MH Geoinformációs Szolgálatnál március 21-én, csütörtökön.
2019. március 22. 14:30
Nincs más lehetőség, csak a fejlődés Nincs más lehetőség, csak a fejlődés
A hadsereg fejlesztése történelmi lehetőség, amivel élni kell, s ami az ország és az emberek érdekeit is szolgálja – mondta Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke március 21-én, csütörtökön az MH Katonai Rendészeti Központban tartott tájékoztatóján.
2019. március 22. 11:04
Bevethetővé váltak az amerikai haditengerészet F-35-ösei Bevethetővé váltak az amerikai haditengerészet F-35-ösei
Az Egyesült Államok haditengerészete február 28-án jelentette be, hogy az általuk üzemeltetett F-35C Lightning II típusú repülőgépek elérték az ún. bevezető műveleti képességet (IOC – Initial Operational Capability).
2019. március 21. 20:07
Bosszúval fenyeget az IÁ az új-zélandi terrortámadás miatt Bosszúval fenyeget az IÁ az új-zélandi terrortámadás miatt
Bosszút fogadott az Iszlám Állam elnevezésű szélsőséges szervezet az új-zélandi Christchurchben két mecset ellen elkövetett, 50 halálos áldozattal járó pénteki tömeggyilkosságért.
2019. március 21. 16:54
Magyar zeneszó a Szövetség szívében Magyar zeneszó a Szövetség szívében
Magyar dallamok is felcsendültek a brüsszeli NATO Parancsnokság falai között. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis zenekarának meglepetés-előadása mosolyt csalt minden szövetséges nemzet itt szolgáló katonája és civil dolgozója arcára…
2019. március 21. 12:10
Ismét Magyarországon ülésezett az irányító testület Ismét Magyarországon ülésezett az irányító testület
Az amerikai kezdeményezésre létrejött Többnemzeti Képességfejlesztési Program (Multinational Capability Development Campaign - MCDC) Irányító Testületi (IT) ülését öt év után ismét Budapesten rendezték meg, március 19-21. között.
2019. március 21. 10:32
Tűzszerész és vegyivédelmi együttműködés Tűzszerész és vegyivédelmi együttműködés
Sikerrel zárult az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) tűzszerészeinek tartott vegyi, biológiai, radiológiai és nukleáris fegyverek hatásait bemutató továbbképzés (CBRN EOD).
2019. március 21. 08:03
Nemzetközi gyakorlat kezdődött Szentesen Nemzetközi gyakorlat kezdődött Szentesen
A nemzetközi és hazai résztvevők az előző napi beérkezést követően ünnepélyes zászlófelvonással kezdték a Blazing Lance 2019 gyakorlatot Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred bázisán.
2019. március 21. 07:16
A francia védelmi miniszter megkérdőjelezi Washington NATO iránti tartós elkötelezettségét A francia védelmi miniszter megkérdőjelezi Washington NATO iránti tartós elkötelezettségét
Megkérdőjelezte a Trump-kormányzat NATO iránti tartós elkötelezettségét Florence Parly francia védelmi miniszter március 18-án az amerikai Atlanti Tanács washingtoni rendezvényén.
2019. március 20. 16:55
Bátrak Ligája–Rákóczi Kupa: szuper nap Baján Bátrak Ligája–Rákóczi Kupa: szuper nap Baján
A Bátrak Ligája-Rákóczi Kupa, azaz a Honvédelmi Sportszövetség és a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság által szervezett országos versenysorozat Bács-Kiskun megyében folytatódott. Ezúttal a szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, valamint a zentai Stevan Sremac Általános Iskola csapata került be a budapesti fináléba....
2019. március 20. 14:19
Dunford tábornok tagadta, hogy a Pentagon ezer katonát Szíriában tartana Dunford tábornok tagadta, hogy a Pentagon ezer katonát Szíriában tartana
Joseph Dunford tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője március 17-én este tagadta, hogy a Pentagon ezer katona további Szíriában állomásoztatását tervezné.
2019. március 20. 10:48
Az ütőképes hadsereg létrehozása nem szlogen Az ütőképes hadsereg létrehozása nem szlogen
A hadsereg fejlesztése nem egy szlogen, hanem valóban egy ütőképes haderőt kell létrehozni – mondta Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokhelyettese március 19-én, kedden a parancsnoki országjárás fővárosi állomásán, a Zrínyi Miklós Laktanya és Egyetemi Campuson.
2019. március 20. 08:02
Rendhagyó, hármas könyvbemutató Rendhagyó, hármas könyvbemutató
A Zrínyi Kiadó három könyvét mutatták be egyszerre Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hungária körúti campusán március 19-én, kedden. A rendezvényen mások mellett részt vett Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának törzsfőnöke.
2019. március 20. 07:17
Negyven év a kultúra szolgálatában Negyven év a kultúra szolgálatában
„A Honvéd Kulturális Központ, a Stefánia neve fogalommá és védjeggyé vált” - fogalmazott Szabó István honvédelmi államtitkár az intézmény fennállásának 40. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepélyes gálán, március 19-én az épület színháztermében.
2019. március 19. 22:27
Maduro különleges katonai egységet hoz létre az áram- és vízellátás védelmére Maduro különleges katonai egységet hoz létre az áram- és vízellátás védelmére
Venezuela áram- és vízszolgáltató rendszerének védelmére különleges katonai egység létrehozását jelentette be pénteken Nicolás Maduro elnök, aki ismételten Washingtont, az ellenzéket és a szerinte dollárral pénzelt „terrorista elemeket” tette felelőssé a március 7-én az egész országot sötétbe...
2019. március 19. 16:54
„Arról, ami összekapcsol: a hadseregen belül és kívül” „Arról, ami összekapcsol: a hadseregen belül és kívül”
A katonai szocializációról és integrációról volt szó azon a konferencián, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar hadtörténelem, filozófia és kultúrtörténet tanszéke szervezett az egyetem Hungária körúti campusán.
2019. március 19. 15:39
Az alkotóművész katona Az alkotóművész katona
Lovas Csaba szakaszvezető tizenegy éve szolgál a Magyar Honvédség kötelékében. A haza védelme mellett szabadidejében tetoválóművészként dolgozik Nyíregyházán. Most két szenvedélyéről mesélt nekünk.
2019. március 19. 13:01
Tűzszerész búvárok vizsgálták meg a dunai bombákat Tűzszerész búvárok vizsgálták meg a dunai bombákat
Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) katonái március 23-án, szombaton emelik ki és hatástalanítják azt a két darab, egyenként egytonnás robbanótestet, amelyet a Duna budafoki szakaszán találtak tavaly októberben. A művelet előkészítése, tervezése során a tűzszerész búvárok felderítették...
2019. március 19. 07:16
[1] 2 3 ... 843
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat