honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Keresés
Keresett kifejezés:
Megjelenés dátuma:
 - 
Mit keres?
Keresési eredmény
[1] 2 3 ... 6
Híressé vált háborús filmzenék Híressé vált háborús filmzenék
Egy jó filmet nemcsak annak története, hanem a zenéje miatt is szeretünk. Idézzünk most fel néhány olyan háborús mozit, amelyek filmzenéi önmagukban is híressé váltak.
2018. március 31. 15:24
Dunkirk Dunkirk
A tavalyi év legjobban várt háborús mozija a Dunkirk volt. A kritikusok egyöntetűen leborultak a film előtt, a nézőket azonban eléggé megosztotta az alkotás. Tud-e mellényúlni Christopher Nolan?
2018. január 12. 16:28
Filmajánló - Kong: Koponya-sziget Filmajánló - Kong: Koponya-sziget
Akárhogyan is fanyalognak a kritikusok, a Kong: Koponya-sziget talán a legjobb az óriásmajomról szóló filmek sorában. És ehhez nem csak a látvány kellett, hanem egy zseniális sztoris ötlet is. Jordan Vogt-Roberts rendező és forgatókönyvírói a vietnámi háború utolsó napjaiba illesztették be a történetet.
2017. augusztus 02. 14:52
Mozi: USS Indianapolis - A bátrak háborúja Mozi: USS Indianapolis - A bátrak háborúja
A második világháború végnapjainak egyik legizgalmasabb, legvéresebb és legszomorúbb epizódját próbálta meg filmre vinni Mario Van Peebles. Eredmény: csapnivaló forgatókönyv, nézhetetlen színészi játék, ovis szintű látvány. És a szánakozás, amit a néző érez, amint figyeli Nicolas Cage egykor volt tehetségének...
2017. május 20. 13:10
Mozi: Billy Lynn hosszú, félidei sétája Mozi: Billy Lynn hosszú, félidei sétája
Nem háborús mozi, nem dráma, nem akció és nem szatíra. Az Oscar-díjas Ang Lee különös hibridet rendezett Ben Fountain bestselleréből.
2017. május 11. 16:55
Filmajánló: Szövetségesek Filmajánló: Szövetségesek
Robert Zemeckis új filmje kissé vegyes fogadtatásban részesült. A kritikusok nem aléltak el túlzottan Brad Pitt háborús-romantikus-kémes mozijától, pedig az alapanyag igen jó volt. Hogy mit sikerült belőle kihozni? Mindenekelőtt Marion Cotillard hibátlan játékát.
2017. április 06. 11:34
Filmajánló: Snowden Filmajánló: Snowden
Mit kezd egy morális aggályokkal teli informatikus a világ egyik legnagyobb nemzetbiztonsági területén? Hazaárulás vagy erkölcsi kötelesség volt az, amit Ed Snowden 2013-ban tett? Oliver Stone filmjében egyértelműen az utóbbira szavaz. Talán túl egyértelműen is.
2017. február 15. 20:26
Filmajánló: A fegyvertelen katona Filmajánló: A fegyvertelen katona
Mel Gibson ritkán rendez, de akkor nagyot. A fegyvertelen katonában ráadásul sűrítve látjuk az eddigi (nem hosszú a lista) direktori munkásságát, annak minden zsenialitásával és giccsével együtt.
2017. február 01. 16:12
A Philadelphia-kísérlet A Philadelphia-kísérlet
A hadseregek mindig is izgatták az emberek fantáziáját. A bizonyos mértékig rejtett működés a mai napig egyfajta titokzatosságot von a haderő köré, ami egyes körökben törvényszerűen fantazmagóriák elburjánzásához vezet. E fantazmagóriák között azonban érdekesek, izgalmasak is akadnak, és még akkor is szórakoztató...
2017. január 14. 15:51
Tíz filmre vitt csata Tíz filmre vitt csata
A hadtörténelem leghíresebb vagy éppen legvéresebb csatáit előszeretettel álmodták vászonra Hollywoodban, illetve más országok filmgyáraiban. Heti tízes listákban – szokásunkhoz híven, szubjektív szempontok szerint – következzen most tíz híres csata, amiket nem kevésbé híres filmekben mutattak meg a nézőknek a rendezők.
2016. december 17. 14:05
Szerdai mozi: A holnap határa Szerdai mozi: A holnap határa
Gyúrd össze a Csillagközi inváziót az Idétlen időkiggel, csapd nyakon egy kis Ryan közlegénnyel, és tedd meg főszereplőnek Tom Cruise-t. Doug Liman rendező jól keverte a kártyákat, az eredmény pedig 2014 egyik legjobb, leglátványosabb és legelgondolkodtatóbb mozija lett.
2016. október 26. 17:46
Szerdai mozi: A breszti erőd Szerdai mozi: A breszti erőd
Ami nekünk Eger vagy Szigetvár, az Breszt a fehéroroszoknak, akik az ostrom hetvenedik évfordulójára filmet forgattak a pusztulásról és a helytállásról. Nem is akármilyet.
2016. október 05. 14:59
Szerdai mozi: A United 93-as Szerdai mozi: A United 93-as
Öt esztendőt kellett várni 9/11 után, hogy Hollywood is színre lépjen a kollektív trauma feldolgozásában. Paul Greengrass filmjének egy egyszerű trükkel sikerült túllépnie az agyonheroizált kliséken, s lett fájdalmában is óriási élmény.
2016. szeptember 07. 17:01
Szerdai mozi: Az élet ára Szerdai mozi: Az élet ára
Aki pörgős akciókra vágyik, el se kezdje nézni a filmet. Moráldráma ez a javából, cserébe akkora adag feszültséggel, ami műfajon belül igen ritka.
2016. augusztus 31. 16:35
Szerdai mozi: A különleges alakulat Szerdai mozi: A különleges alakulat
Vannak filmek, amiket soha nem nézünk meg többet. Ez pont olyan. Ryan Little rendezőnek sikerült egy annyira csapnivaló alkotást összehoznia, hogy csak pislogni tudtunk a döbbenettől.
2016. július 27. 16:53
A háborús filmek megmentése A háborús filmek megmentése
Tizennyolc évvel ezelőtt, 1998. július 24-én mutatták be azt az alkotást a mozikban, amely egycsapásra felülírt mindent, amit a háborús filmekről addig gondoltunk. A Ryan közlegény megmentése azóta is alfája és ómegája a műfajnak.
2016. július 24. 12:41
Szerdai mozi - 13 óra: Bengázi titkos katonái Szerdai mozi - 13 óra: Bengázi titkos katonái
Michael Bay képes volt arra, hogy egy nagy politikai botrányt kavart történetből szimpla, de hatásos katonai akció-drámát rendezzen. Ez esetben nem haragszunk rá annyira.
2016. július 06. 10:27
Szerdai mozi: Amikor a farok csóválja... Szerdai mozi: Amikor a farok csóválja...
Hogyan lehet a legegyszerűbben elterelni a közvélemény figyelmét az amerikai elnök szexuális botrányáról tizenegy nappal a választások előtt? Egy jó kis háborúval. Hogy nincs is háború? De van. „Láttam a tévében.”
2016. június 08. 15:46
Szerdai mozi: Gyávák és hősök Szerdai mozi: Gyávák és hősök
Érdekesnek induló, majd teljes unalomba fulladó filmet rendezett Robert Redford 2007-ben a hazaszeretetről, az igazságról, a politikusok és a média manipulálásáról. Vagy valami ilyesmiről. Bár ez sem biztos.
2016. június 01. 14:18
Retro-mozi: Angyalbőrben Retro-mozi: Angyalbőrben
Na jó, legyünk őszinték, a cím csak félig igaz: az Angyalbőrben valóban retro, de nem mozi, hanem egy sorozat. Ennek ellenére igazi csemege, mondhatni kötelező darab azoknak, akik csak egy picit is nosztalgiával gondolnak vissza azokra az időkre, amikor még létezett a sorkatonaság, vagy amikor ők maguk voltak sorkatonák.
2016. május 25. 18:19
[1] 2 3 ... 6
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat