honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Állománygyűlés az elektronikai hadviselés napja alkalmából
Az elektronikai hadviselés napja alkalmából tartottak ünnepi állománygyűlést az MH 5. Bocskai István Lövészdandárnál a napokban.


A rendezvényen - amelyen mások mellett részt vett Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke, Rumi Zoltán ezredes, az MH Összehaderőnemi Parancsnokság Felderítő főnöke, prof. dr. Ványa László ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Elektronikai Hadviselés tanszék vezetőjét, valamint dr. Ruszin Romulusz dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka - felolvasták dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök köszöntő levelét.„Az elektronikában megjelent technikai, technológiai fejlődés rámutatott arra, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni az elektronikai hadviselés létjogosultságát. Az elektronikai hadviselés nélkülözhetetlen eleme a modern hadviselésnek, hiszen észrevétlenül szövi át a harc minden fázisát. Napjainkban még inkább felértékelődött az elektronikai hadviselés jelentősége, átlépve kereteit és fontos elemévé vált egy összetett művelete képességnek, az információs hadviselésnek”
- írta dr. Benkő Tibor vezérezredes.

A rendezvény második részében - Miskolczi József ezredes ünnepi beszédét követően - Mihócza Zoltán vezérőrnagy adott át elismeréseket.Fotó: Szalka Miklós őrvezető

Aktuális videók
2018. április 20. 20:20
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat