honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Nem egyszerű a pályaválasztás
Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonáinak közreműködésével rendeztek pályaorientációs napot Szentesen, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskolában, a napokban.


A pályaválasztás nem egyszerű döntés. Egyáltalán nem könnyű a diákoknak eldönteni, hogy milyen irányba menjenek, milyen szakmát válasszanak, és egyáltalán, milyen intézményben tanuljanak tovább. Ezt még 18 évesen, a középiskolai tanulmányok elvégzése után is nehéz eldönteni, nemhogy az általános iskola befejeztével, 14 évesen. Ezt a választást segítenek megkönnyíteni az iskolák által rendezett, úgynevezett pályaorientációs tájékoztatók.

A szentesi rendezvényen a katonák bemutatóján és személyes tájékoztatóján keresztül a honvédelmi nevelés iránt érdeklődő általános iskolások tájékozódhattak a katonai pálya nyújtotta lehetőségekről, az alakulatnál lévő alegységek munkájáról és technikai eszközeiről. Többeket érdekelt érettségi utáni munkalehetőségként a katonai szolgálat. Mások viszont már most, 7-8. osztályosan határozott elképzelésekkel érkeztek, mely alapján szeretnének katonai közép- és felsőoktatásban tanulni, őket a felvételi eljárás és a honvédelmi ösztöndíjak érdekelték.

A műszaki ezred katonái igyekeztek megfelelő segítséget nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiataloknak és kielégítő választ adni a felmerült kérdésekre, hogy megkönnyítsék a választást.Forrás: az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred facebook oldala

Aktuális videók
2018. április 20. 20:20
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat