honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Tovább szigorították a büntetőintézkedéseket
Tovább szigorította Japán a Phenjant sújtó gazdasági büntetőintézkedéseit, amikor újabb észak-koreai vállalatok vagyonának befagyasztását jelentette be pénteken a japán külügyminisztérium. Az intézkedés 19, a pénzügy, a bányászat és a közlekedés területén tevékenykedő vállalatot érint.
A szóban forgó cégekkel szemben az Egyesült Államok már korábban bevezetett szankciókat. A tokiói külügyminisztérium hangsúlyozta: Japánnak a szankciók melletti elkötelezettségét mutatja, hogy ilyen egyoldalú lépést tesz még az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése előtt, amelyen az észak-koreai helyzetet vitatják meg pénteken New Yorkban.

A japán kormányszóvivő elmondta: a legutóbbi, november végén végrehajtott észak-koreai rakétakísérletre válaszul döntöttek az újabb büntetőintézkedésekről. Japán az Észak-Koreára nehezedő nyomás fokozásával azt akarja elérni, hogy Phenjan engedje haza azokat a japán állampolgárokat, akiket még az 1970-es és 1980-as években rabolt el, illetve hogy hagyjon fel atomfegyver- és rakétafejlesztési programjával.

magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat