honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Fúvószene-est a Stefánia Palotában
Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Helyőrségtámogató Parancsnokság Budapest Helyőrség Zenekar tartott kortárs fúvószene-estet november 22-én este, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központ színháztermében.


A zenekar előadásában Fehér György Miklós, Kovács András törzszászlós, Márki Sándor Szabolcs százados, a Szolnoki Légierő Zenekar karmesterhelyettese és Szilágyi Miklós kortárs zeneszerzők fúvószenekarra írt műveit hallgathatták meg a vendégek. A dallamok szerelmesei a katonaindulóktól a modern zenéig nyerhettek betekintést napjaink fúvószenei irodalmába.

„Kiemelt figyelmet fordítunk korunk azon zeneszerzőire, akik a Magyar Honvédség kötelékeiben szolgálnak. A műsorunk tíz zenei műből állt, ebből öt most csendült fel először közönség előtt. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az előadott darabok közül hármat kifejezetten a mi zenekarunknak írtak” - árulta el a honvedelem.hu érdeklődésére Nagy Zsolt Gábor százados, a zenekar karmesterhelyettese.A Budapest Helyőrség Zenekart Nagy Zsolt Gábor százados mellett Baczkó István őrnagy, Márki Sándor Szabolcs százados és Szilágyi Miklós vezényelte. A zenekar állandó tagjait nyugdíjas önkéntes műveleti tartalékos katonák és az MH Központi Zenekar zenészei egészítették ki, így alkotva egy harminchat főből álló formációt.

A műsor eredetiségét két vendégművész, Klimászné Varga Zsófia és Fábián Tímea fuvolajátéka fokozta, valamint Orbán Ádám őrmester tubaszólója. A vastapssal zárult koncerten részt vett Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere is.

Fotó: a szerző felvételei

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Fúvószene-est a Stefánia Palotában
Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 1 Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 2 Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 3 Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 4
Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 5 Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 6 Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 7 Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 8
Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 9 Fúvószene-est a Stefánia Palotában / 10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat