honvedelem.hu
Szoborkiállítás és musicalkoncert a Stefánia Palotában
A félévenként megújuló tavaszi és őszi tárlat keretében köztéri méretű szobrokat állítottak ki Budapesten, a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ kertjében, október 12-én, csütörtökön. A kiállításmegnyitót követően az MH Központi Zenekar musicalkoncertjét hallgathatták meg az érdeklődők a Színházteremben.


A Magyar Kultúra Egyesület és Klacsmann Péter kurátor szervezésében - a Honvédelmi Minisztériummal és a Magyar Honvédséggel együttműködésben - a Honvéd Kulturális Központ kertje a kortárs magyar szobrászművészet egészét átfogó, annak hagyományos és kísérletező irányzatait is felvonultató reprezentatív tárlatok helyszínévé vált.

„Az alkotások példát állítanak, figyelmeztetnek és érzelmekkel telítettek” - mondta Wéhner Tibor művészettörténész, a Stefánia Szoborpark kiállításának szakmai megnyitója. A szervezők célja, hogy minél többen megismerjék a kortárs hazai köztéri szobrászművészet nagyméretű alkotásait, melyeket 2018. március 31-ig tekinthetnek meg az érdeklődők.„A mai napon huszonnyolc alkotóművész közel ötven alkotásának ad méltó otthont a Stefánia Szoborpark. Valamennyi alkotás valóban ünnep a szemnek, és ez a mai nap szintén ünnep számunkra a hétköznapok rengetegében” − fogalmazott köszöntőbeszédében dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály főosztályvezetője.

A kiállításmegnyitó után az MH Központi Zenekar a „Függöny felgördül” című musicalkoncertjét hallgathatta meg a közönség a Madách Színház magánénekesei, Ress Hajnalka és Egyházi Géza, valamint a zenekar saját énekestehetsége, Bánfi Csaba őrmester közreműködésével. A speciális hangszerelést Sárosi Péter százados, a Központi Zenekar zenekarvezetője készítette a produkció számára. „A zenekar változatos koncertrepertoárjainak ez az egyik legújabb és leglátványosabb műsora, melyet korunk legnépszerűbb musicaldarabjaiból állítottuk össze. A műsor eredetiségét fokozta a musicalblokkot megerősítő vetített képi megjelenítés − párhuzamosan az énekesek közreműködése mellett” – mondta a százados.A „Függöny felgördül” című musical koncert Debrecenben a Kölcsey Központban a regionális katonazenei fesztiválon hatalmas sikert aratott. A teltházas debreceni premier után az előadást a zenekar Balatonakarattyán a Honvédüdülőben és Győrben, a Magyar Hagyományok Fesztiválján is bemutatta. A Központi Zenekart Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, Kovács Tibor alezredes és Szabó Imre őrnagy vezényelte.

Fotó: Tóth László


Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat