honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Színdarabot mutatnak be a '93-as közel-keleti béketárgyalásokról
New York után Londonban is bemutatják az 1993-as közel-keleti béketárgyalások előkészületeiről szóló nagy sikerű drámát. Az Oslo című darabot egymás után két színház is a műsorára tűzi Toby Stephensszel az egyik főszerepben.
J.T. Rogers háromórás művének külön érdekessége, hogy az egyik főszereplő karakter, Mona Juul jelenleg Norvégia londoni nagykövete. A diplomatát Lydia Leonard alakítja majd a brit fővárosban. 1993-ban Bill Clinton amerikai elnök társaságában a világsajtó előtt rázott kezet egymással a Fehér Ház gyepén Jichák Rabin izraeli miniszterelnök és Jasszer Arafat palesztin vezető. Azok közül, akik figyelemmel kísérték a jelenetet, kevesen tudták, hogy a történelmi pillanathoz vezető tárgyalások titokban, egy Oslo melletti erdő közepén kezdődtek egy kastélyban. A norvég főváros nevét viselő darab egy fiatal norvég párról, Mona Juulról és férjéről, Terje Rod-Larsenről szól, arról, miként tervezték meg és vezényelték le az Izrael és a Palesztin Felszabadítási Szervezet közötti szigorúan titkos tárgyalásokat, amelyek elvezettek az 1993-as oslói egyezményhez.

A darab karakterek és helyszínek tucatjait vonultatja fel. Politikai krimi, de egyben személyes története annak a maroknyi nőnek és férfinak, akik együtt - néha egymással - küzdve akarták megváltoztatni a világot - olvasható a színmű ajánlójában. Az Oslo idén megkapta a legjobb színdarabnak és a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Tony-díjat a Broadwayn. Londonban - csakúgy, mint New Yorkban - Bartlett Sher rendezésében lesz látható, előbb rövid ideig, szeptemberben a nemzeti színházban, majd szeptember 30-tól január 6-ig a Harold Pinter Színházban.

Aktuális videók
2018. május 25. 10:30
Békét a világnak! - videó
2018. május 25. 06:43
Pusztító tűzeső
2018. május 24. 12:50
Lővilágbajnokságra készen
2018. május 20. 06:18
Fehérvár köszöntötte katonáit
2018. május 19. 09:15
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat