honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Véget ért a tatai honvédelmi tábor második turnusa
Július 24. és 29. között huszonöt fiatal kóstolhatott bele a katonaéletbe a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában. A honvédelmi tábor második turnusát szervező 101. Tüzérosztály állománya kalandos nyári tábor formájában vezette be a táborozókat a honvédelemmel kapcsolatos ismeretekbe, ezen keresztül igyekezett közelebb hozni az ifjú generációt a honvédelem ügyéhez.


A tábor napjai eseménydúsan teltek a reggeltől estig tartó foglalkozásokkal. Az érkezést követően a táborozók megkapták felszerelésüket és elfoglalták körletüket, majd pedig részt vettek a munka-, baleset-, és környezetvédelmi oktatáson. A gyerekek a hét folyamán számos praktikus ismerettel gazdagodtak: megtanulták például az elsősegélynyújtás alapjait, valamint az ön- és kölcsönös segítségnyújtást is. A térképészeti és katonaföldrajzi foglalkozások során bepillantást nyerhettek a térképismeretbe és katonai tereptanba, de részt vettek több technikai bemutatón is, ahol például a D-20 ágyútarack és a T-72 harckocsi jellemzőit ismerték meg.

Gyakorlati oktatásból sem volt hiány a tábor során; a résztvevők megismerték a menetalakzatokat és a tábor végén egy járőr típusú verseny keretéin belül adhattak számot a héten szerzett tudásukról.

Fotó: Lőczi Ernő őrmester

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus
Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus / 1 Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus / 2 Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus / 3 Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus / 4
Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus / 5 Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus / 6 Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus / 7 Honvédelmi tábor Tatán - véget ért a második turnus / 8
Aktuális videók
2018. május 25. 10:30
Békét a világnak! - videó
2018. május 25. 06:43
Pusztító tűzeső
2018. május 24. 12:50
Lővilágbajnokságra készen
2018. május 20. 06:18
Fehérvár köszöntötte katonáit
2018. május 19. 09:15
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat