honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Látogatás a logisztikai parancsnokságon
Dobojban, Bosznia-Hercegovina fegyveres erőinek logisztikai parancsnokságán tett látogatást augusztus 2-án Szpisják József dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke.


Szpisják József dandártábornokot a parancsokság részéről Rusmir Mrković ezredes tájékoztatta a központ feladatairól, struktúrájáról, alárendelt egységeiről és részlegeiről. Az EUFOR többek között beépített tanácsadókkal és mobil kiképzőcsoportokkal is segíti a bosznia-hercegovinai hadsereg erőfeszítéseit a logisztikai területen. A logisztikai parancsnokság elsődleges feladata a támogatás megtervezése, megszervezése és biztosítása a helyi haderő minden egysége számára. Fontos, hogy a lőszer- és fegyverraktárak is az ő alárendeltségükben működnek az országban.

Szpisják dandártábornokot különösen érdekelte, miként támogathatja továbbra is az EUFOR a parancsnokságot kapacitásbővítésre irányuló, illetve kiképzési tevékenysége révén. Az EUFOR törzsfőnöke kiemelte a logisztikai parancsnokság munkájának fontosságát, és rámutatott: a megbízható logisztikai háttér alapvető feltétele a bosznia-hercegovinai haderő további fejlődésének.Fotó: euforbih.org
Fordította: Draveczki-Ury Ádám


Forrás: EUFOR Chief of Staff visited AFBiH Logistics Command (www.euforbih.org)
Aktuális videók
2018. május 25. 10:30
Békét a világnak! - videó
2018. május 25. 06:43
Pusztító tűzeső
2018. május 24. 12:50
Lővilágbajnokságra készen
2018. május 20. 06:18
Fehérvár köszöntötte katonáit
2018. május 19. 09:15
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat