honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Kellemeset a hasznossal: gasztronómiát a tenisszel
Második alkalommal rendezte meg GasztroTenisz selejtező versenyét a Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület Budapesten, az Építők Tenisz Klubban július 15-én, szombaton.


Az első alkalommal 2016 májusában megrendezett GasztroTenisz sikerén felbuzdulva idén is jó hangulatban zajlott le a nívós sportrendezvény első selejtezője.

Ebben az évben országszerte több selejtezőt tartanak, a döntőt pedig szeptember végén, Balatonbogláron rendezik. A budapesti területi selejtezőn négy csapat, a főzőversenyen részt vevő családtagokkal együtt közel ötven fő indult. A rendezvényt Buday Péter, elismert séf főzőshow-ja színesítette. A több mint egyórás bemutatón a salátáktól kezdve a főételeken át a nyáron népszerű fagylaltig számos étel csillapította a résztvevők étvágyát.Máté Imre, a sportegyesület elnöke a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a GasztroTenisz egyrészt a tenisz népszerűségét, másrészt az egészséges életmódot támogató konyhaművészetet ötvözi. „Célunk kellemes időtöltést kínálni a család minden tagjának, élménnyé tenni a sportot, a sütést-főzést, és eltölteni egy kellemes hangulatú napot. Amíg a család egyik tagja a teniszpályán, addig a többiek Buday Péter séf gasztro-bemutatóján, majd egy főzőversenyen mérettetik meg magukat” – hangsúlyozta az elnök.A sportegyesület elnöksége a Visegrádi Négyek kapcsán decemberre tervezi megszervezni a NATO Kistársasági Tenisztornát, amelyre a Magyar Honvédség állományát, és a családtagjaikból álló csapatok indulását is várják.

A mostani selejtezőből befolyó nevezési díjakat a Hercules Fiai Honvéd Sportegyesület a Gróf Széchenyi Család Alapítvány részére ajánlotta fel.Fotó: a szerző felvételei

Aktuális videók
2018. április 23. 18:56
Nyílt nap a tatai laktanyában
2018. április 21. 08:35
Országos haditorna - döntő
2018. április 21. 07:21
Haza – nemzet  - szülőföld
2018. április 20. 20:20
Polaris MRZR 4: nincs akadály!
2018. április 20. 09:52
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat