honvedelem.hu
Inter arma caritas - százhatvanegyedik adás
„Szeplőtelenül fogantatott Szent Szűz, Lourdes-i Miasszonyunk, aki a gyermekeidet a világ minden tájáról megjelenésed barlangjához vonzod, s a Te számtalan jótéteményeddel szüntelenül növeled a gyermeki bizodalmat azokban, akik hívásodnak engedelmeskednek; íme, annyi ezer és ezer elhagyott beteg példájára, fájó testtel és szenvedő lélekkel én is lábaidhoz borulok, s gyógyulásért könyörgök hozzád. Jóságos Anyám, hathatós közbenjárásoddal nyerd meg nekem Szent Fiadtól, hogy betegségemtől megszabaduljak és visszanyert erőmet Isten és felebarátaim szolgálatára szentelhessem.” Részletet hallottak a betegek imájából, amelyet a Lourdes-i szűzhöz mondanak azok, akik minden évben ellátogatnak a franciaországi zarándokhelyhez.
Így vannak ezzel a katonái is, hiszen a Magyar Honvédség minden esztendőben jelen van a katonai zarándoklaton, amelyet idén 58. alkalommal rendeztek meg. A magyar katonák zarándokcsoportja május 19-én az esti órákban érkezett meg Lourdes-ba, hogy részt vegyen a Nemzetközi Katonai Zarándoklaton.

Interjúinkat a helyszínen Kálinger Roland őrnagy, Rozsé atya készítette. Az interjúk között Berta Tibor ezredest, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynökét hallják majd, akivel már itthon beszélgettünk.


Aktuális videók
2019. január 19. 18:21
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat