honvedelem.hu
Honismereti kalandjáték fiataloknak
A Károlyi István Gyermekközpont idén harmadik alkalommal rendezte meg a Fóti Gyermek Tavaszi Hadjárat című szabadtéri honvédelmi akadályversenyét a Károlyi-kastély parkjában április 21-én, csütörtökön.


A rendezvényen a díjakat dr. Simicskó István honvédelmi miniszter adta át. A díjátadó előtt tartott beszédében elmondta, hogy azok a versenyek, programok, amelyeken fiatalok vesznek részt, nagyon fontosak. „Ti vagytok a jövőnk, és nem mindegy, hogy nektek és nekünk milyen jövőnk lesz.” Hozzátette: a mai vetélkedővel nemcsak fizikai, de lelki és szellemi értelemben is helytálltak a versenyzők, hiszen, mint mondta: „ezzel a rendezvénnyel emlékezünk az 1848-49-es tavaszi hadjáratra, amely a magyar történelem egyik dicsőséges időszaka volt.” A honvédelmi miniszter kiemelte: ez az időszak volt nemzetünk öntudatra ébredésének korszaka. „Egy reformkorszakot lezáró, egy szabadságharcot elindító folyamat volt sok-sok dicsőséges, bátor fiatalemberrel az élen.”Kádas István, a gyermekközpont igazgatója elmondta, hogy tizenkilenc csapat versenyzett. „A fiatalok gyermekotthonokból, különleges gyermekotthonokból, javítóintézetekből érkeztek, de van három csapat, amelyek külön kategóriában interneten, szellemi vetélkedőn vettek részt, mert tagjaik előzetesben vannak, ezért nem tudtak eljönni.”

A gyerekek ügyességére, kreativitására, tájékozottságára épített a rendezvény, amelynek célja, hogy bővítsék történelmi ismereteiket, erősítsék a hazához fűződő pozitív érzelmeiket és biztosítsák számukra az élményszerű ismeretszerzést.

Fotó: Tóth László

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Honismereti kalandjáték fiataloknak
Honismereti kalandjáték fiataloknak / 1 Honismereti kalandjáték fiataloknak / 2 Honismereti kalandjáték fiataloknak / 3 Honismereti kalandjáték fiataloknak / 4
Honismereti kalandjáték fiataloknak / 5 Honismereti kalandjáték fiataloknak / 6 Honismereti kalandjáték fiataloknak / 7 Honismereti kalandjáték fiataloknak / 8
Honismereti kalandjáték fiataloknak / 9
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat