honvedelem.hu
Határzár-erősítés a magyar-szerb határszakaszon
Az elmúlt napokban tapasztalható megnövekedett számú illegális határsértések miatt a Belügyminisztérium kérésének megfelelően a Magyar Honvédség megkezdte a magyar-szerb határ bizonyos szakaszain az ideiglenes biztonsági határzár további fizikai megerősítését. A munka minél gyorsabb befejezése érdekében a hétvégén további honvédségi erőket csoportosítottak át a térségbe.
A szerb-magyar határszakaszon tavaly ősszel épült fel az ideiglenes biztonsági határzár a menekülthullám megfékezésére. A Magyar Honvédség a tömeges bevándorlás okozta helyzet kezelésében a kezdetektől fogva aktívan és nagy erőkkel vesz részt. A határon szolgálatot teljesítő katonák előbb a biztonsági határzár építésében működtek közre, jelenleg pedig alapvető feladatuk a rendőri munka támogatása, amelyre kiválóan felkészültek.

A Magyar Honvédség és a magyar rendőrség együttműködése példaértékű, a határon szolgáló egyenruhások mindent megtesznek a magyar emberek biztonságáért, a schengeni határok védelméért és ezzel az európai országok biztonságáért.

Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat