honvedelem.hu
KatonaSuliba felvételiztek Szentesen
Középiskolás felvételin vettek részt Szentesen, a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola és Szakiskolában azok a nyolcadik osztályos tanulók, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt. A Honvédelmi Minisztérium KatonaSuli-programjához 2010-ben csatlakozott az intézmény. A felvételi folyamatban az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred képzésért felelős munkatársai is részt vettek.
Sem az oktatóknak, sem a diákoknak nem volt egyszerű a feladatuk, mivel idén kétszer annyian jelentkeztek, mint amennyi diákot felvehetnek az intézménybe. Ezért minden felvételiző igyekezett kihozni magából a maximumot. A két részből álló felvételii első felében dr. Szabó István őrnagy, az alakulat személyügyi főnöke, valamint dr. Kállai Ernő őrnagy, kiképzési főnök beszélgetett el a diákokkal érdeklődési körükről, valamint tanulmányi eredményeikről.

A fizikai felmérőt a Pusztai László sporttelepen tartották, ahol a diákokat felülésből, fekvőtámaszból és futásból mérték fel. 

A KatonaSuli-programon keresztül a diákok megismerkedhetnek a katonai hivatással. Tapasztalatokat szerezhetnek a szerződéses és a hivatásos katonák tevékenységéről, életéről, valamint információkat kaphatnak a katonai pályával összefüggő továbbtanulási lehetőségekről. 
Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat