honvedelem.hu
Ünnepekre hangolódva
Megtartotta hagyományos adventi koncertjét a Légierő Zenekar - Szolnok november 26-án a Szolnoki Főiskola campuszán. A szolnoki katonazenészek minden évben két alkalommal – tavasszal és az adventi időszakban – koncerttel kedveskednek a város fúvószenét szerető lakosainak.


A légierő zenekar hangversenyei iránt mindig nagy az érdeklődés. Az idei adventi koncerten Vivaldi, Bach, Morricone, Csajkovszkij, Ted Huggens, Rodrigo és Jan van der Roost műveiből válogatott a karmester Válóczi Gyula őrnagy. Rajta kívül még Molnár János százados vezényelte a muzsikusokat.

A koncerten felhangzó szólószámokat főleg trombitára és szárnykürtre válogatták össze. Ezzel az volt a cél, hogy az idén a trombitasor csillogtathassa meg szakmai tudását a közönség előtt. Lovas Róbert főtörzsőrmester, Földi Jácint főtörzsőrmester, Kelemen Zoltán törzszászlós, Kajtár László őrmester, Szentpéteri Zsolt főtörzsőrmester, Csiki István törzsőrmester és Márki Sándor törzszászlós szólóját hallhattuk. Márki Sándor Guadalup című szerzeményével is nagy sikert aratott, melyet saját maga vezényelt.Az est végén Lamos Imre dandártábornok, helyőrségparancsnok köszönte meg a koncertet a karmestereknek és a zenekar tagjainak.

Fotó: Papp Béla főhadnagy

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
A Légierő Zenekar-Szolnok adventi koncertje
A Légierő Zenekar-Szolnok adventi koncertje / 1 A Légierő Zenekar-Szolnok adventi koncertje / 2 A Légierő Zenekar-Szolnok adventi koncertje / 3 A Légierő Zenekar-Szolnok adventi koncertje / 4
A Légierő Zenekar-Szolnok adventi koncertje / 5
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat