honvedelem.hu
Kiosztották a szócikkíró verseny díjait
Átvehették nyereményeiket a Nagy Háborúval kapcsolatos szócikkíró verseny díjazottai november 15-én, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A verseny a szervezők egybehangzó véleménye alapján sikeresen zárult, nagyon fontos, hiánypótló szócikkek születtek, kiegyensúlyozottabbá váltak a Wikipédia egyes területei.


A Wikipédia, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM), valamint a Hadimúzeum Alapítvány közösen első világháborúval kapcsolatos szócikkíró versenyt hirdetett az első világháború kitörésének századik évfordulóján. Az anyagokat július 28-tól szeptember 30. éjfélig lehetett beküldeni.

Az első díjat, egy tabletet, valamint a Hadtörténeti Múzeumba egy évre szóló családi belépőt és könyvcsomagot „Tulipanos” nevű felhasználó nyerte Az Osztrák–Magyar Monarchia felelőssége az első világháború elindításában című írásával.A második helyezést „Allegra d'Avignon” kapta, aki Frederick Stanley Maude brit tábornokról írt szócikket, ő egy e-book olvasót, valamint értékes könyvcsomagot vihetett haza. A harmadik helyen „Hkoala” végzett Fekete kolostor című művével, így egy digitális fényképezőgéppel és könyvcsomaggal gazdagodott. A szócikk Kuncz Aladár emlékirata, amelyben az első világháború alatti, öt évig tartó franciaországi internálását írja le.

A további helyezettek a Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a Hadimúzeum Alapítvány által felajánlott könyveket és wikipédiás ajándéktárgyakat kaptak.Fotó: a szerző felvételei


Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat