honvedelem.hu
Felvágták a Honvédség tortáját
Az augusztus 20-ai ünnephez kapcsolódóan felvágták Magyarország tortáit és egyben megnyitották a Magyar Ízek utcáját Budapesten, augusztus 19-én délelőtt.

A HM Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal szervezésében a Clark Ádám téren az ország születésnapja tiszteletére felvágták Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját, valamint idén először az avatandó tisztek tiszteletére a Honvédség tortáját is.A Honvédség tortáját elsőként Kutasi Mónika Ludovika-gyűrűs honvéd tisztjelölt vághatta fel. Kérdésünkre elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy őt választották ki erre a feladatra. „Nagyon izgultam, mert még soha nem vettem részt ilyen eseményen” – mondta a még egy napig honvéd tisztjelölt hölgy. Hozzátette: az augusztus 20-ára való felkészülést két hete kezdték el. „Nagyon sűrű a program, sokat gyakorlunk, hogy minden tökéletes legyen a nagy napon.”

A Tihanyi fehércsokoládé-torta receptjét az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ Regiment Éttermének cukrászai, Rózsa Mária cukrász és Lukács Péter mestercukrász találták ki, s ők készítették el az édességet a szakácscsapat szakácsai segítségével. A sütemény hazai alapanyagokból készült: a többi között sárgabarackból, mandulából és levendulából.

A tortákat a Magyar Ízek utcáján kóstolhatják és vásárolhatják meg az érdeklődők augusztus 19-én és 20-án.Fotó: Bruzák Noémi (MTI)Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Felvágták Magyarország tortáit
Kapcsolódó galéria
Felvágták Magyarország tortáit
Felvágták Magyarország tortáit / 01 Felvágták Magyarország tortáit / 02 Felvágták Magyarország tortáit / 03 Felvágták Magyarország tortáit / 04
Felvágták Magyarország tortáit / 05 Felvágták Magyarország tortáit / 06
Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat