honvedelem.hu
Rekordot döntött a military-tábor népszerűsége
Idén is több turnusban érkeztek gyerekek a mogyoródi military-táborba. A fiatalok egy hét alatt a gyakorlatban is elsajátíthatták a katonai alapismereteket, azaz mindazt, amit a sorkatonák annak idején az egy hónapos alapkiképzés alatt tanultak meg. Horváth Zsolt táborvezető elmondta, idén minden rekordot megdöntött a jelentkezők száma, ezért két pótturnust is meghirdettek, melyek pillanatok alatt beteltek.


Tábori élet, alaki kiképzés, katonai témájú előadások, harcjárművek − ezek azok, amik a táborlakók többségét idevonzzák.

Szeverényi Réka például azért érkezett, hogy bebizonyítsa, a lányok semmivel sem gyengébbek, mint a fiúk. Radnai Anna pedig elmondta: a családjában több katona is van, akiktől számos történetet hallott már a honvédségről, ezért szerette volna élőben is kipróbálni, hogy mit éltek át, s a fegyverek és járművek is érdeklik.

Kordkovits Martin a tábori élet szépségeit, azaz a tábortüzet, az éjszakai őrjáratot és a kiváló közösséget emelte ki. A fiatal táborlakó elárulta, az sem lenne ellenére, ha beosztanák konyhai szolgálatra, mivel a főzésben otthon is gyakran részt vesz, és nagyon várja már a rádiós kiképzést is.

Fotó: Galovtsik Gábor


Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Military tábor Mogyoródon
Kapcsolódó galéria
Military-tábor Mogyoródon
Military-tábor Mogyoródon / 01. Military-tábor Mogyoródon / 02. Military-tábor Mogyoródon / 03. Military-tábor Mogyoródon / 04.
Military-tábor Mogyoródon / 05. Military-tábor Mogyoródon / 06. Military-tábor Mogyoródon / 07. Military-tábor Mogyoródon / 08.
Military-tábor Mogyoródon / 09. Military-tábor Mogyoródon / 10. Military-tábor Mogyoródon / 11. Military-tábor Mogyoródon / 12.
Military-tábor Mogyoródon / 13. Military-tábor Mogyoródon / 14. Military-tábor Mogyoródon / 15.
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat