honvedelem.hu
Trianon-emlékművet avattak Nagysápon
„Kötelességünk ápolni és fenntartani a több mint ezeréves kapcsolatot, amely a Kárpát-medencében és szerte a világban minden magyar embert összefűz” − jelentette ki Vargha Tamás május 31-én, szombaton Nagysápon. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára Trianon-emlékmű avatásán vett részt a Komárom-Esztergom megyei településen.


Vargha Tamás beszédében felidézte Csernoch János bíboros-hercegprímás, a XX. század egyik jelentős államférfijének életművét, aki minden tőle telhetőt megtett, hogy országa feldarabolását megakadályozza. A Trianon előtti Magyarország utolsó hercegprímása sosem tudta feldolgozni szeretett hazája szétszaggatását, nem sokkal a diktátum megkötése után elhunyt. Csernoch János emléke előtt is tisztelegve alkotta meg a Magyar Országgyűlés 2010. június 3-án a Nemzeti Összetartozás melletti tanúságtételről szóló törvényt – fűzte hozzá a parlamenti államtitkár.

Vargha Tamás elmondta: a tragédia ellenére a magyarság képes volt mind szellemileg, mind pedig gazdasági értelemben újra megerősödni és túlélni az ezt követő újabb történelmi csapásokat is.

Az ünnepi beszédeket követően a résztvevők felavatták a Magyarok Nagyasszonyát ábrázoló emlékművet.

Fotó: Galovtsik Gábor

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Trianon-emlékművet avattak Nagysápon
Trianon-emlékművet avattak Nagysápon / 01. Trianon-emlékművet avattak Nagysápon / 02. Trianon-emlékművet avattak Nagysápon / 03. Trianon-emlékművet avattak Nagysápon / 04.
Trianon-emlékművet avattak Nagysápon / 05. Trianon-emlékművet avattak Nagysápon / 06. Trianon-emlékművet avattak Nagysápon / 07. Trianon-emlékművet avattak Nagysápon / 08.
Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat