honvedelem.hu
Parancsnokváltás a „könnyű vegyesnél”
Az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj parancsnokának lenni felelősség, ugyanakkor nagy megtiszteltetés is egyben, hiszen az alakulat kiemelt és fontos szerepet tölt be a Magyar Honvédség szervezeti egységében – mondta dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderő főnöke február 14-én, Szolnokon.
Parancsnokváltás történt az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál. Dr. Lippai Péter ezredes, az alakulat negyedik parancsnoka február 14-én vette át a csapatzászlót Pintér Ferenc alezredestől, az eddigi megbízott parancsnoktól.


Böröndi dandártábornok: az alakulat olyan képességekkel rendelkezik, amelyek egyedülállóak a szárazföldi erők kötelékében

Az ünnepi állománygyűlésen dr. Böröndi Gábor dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderő főnöke hangsúlyozta: „Az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj parancsnokára az egész Magyar Honvédség odafigyel. Odafigyelnek a zászlóalj jelentősége, hagyományai, történelme és a kollektívája által eddig elért kimagasló eredmények miatt. Az alakulat olyan képességekkel rendelkezik, amelyek egyedülállóak a szárazföldi erők kötelékében. Őrizni és fejleszteni kell ezeket a különleges képességeket! Az eredmények azonban csak közös munkával érhetők el, a siker önökön múlik. A zászlóalj katonáin, akik megkülönböztetett tagjai a Magyar Honvédségnek, amit a »Bevetésre kész!« köszönésükkel is bizonyítanak. Őrizzék meg az összekovácsoltságukat, bajtársias szellemiségüket, azt a kiemelkedő szerepet, azokat a képességeket, amelyek önöket jellemzik!”

Lippai ezredest Debrecenből, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettesi beosztásából helyezték át Szolnokra. Kinevezésére azért volt szükség, mert a „könnyű vegyes” korábbi parancsnokát, dr. Ruszin Romulusz ezredest tavaly június 21-i hatállyal az Egyesült Államokba vezényelték, ahol az IMET (International Military Education and Training) program keretében a B 1004 Army War College képzésen vesz részt. A parancsnoki teendők ellátásával január 31-ig a szervezetszerű helyettese, Pintér Ferenc alezredes volt megbízva.


Lippai ezredes: csak megfeszített, közös munkával érhetjük el a kívánt eredményeket

Beszédében Lippai ezredes is a kollektíva, a bajtársiasság fontosságát hangsúlyozta: „Pozitív hozzáállással, egymást segítve nagy eredményeket érhetünk el. De az eredmények nem fognak maguktól jönni. Csak megfeszített, közös munkával érhetjük el azokat. Ehhez viszont meg kell ismernünk egymást, egymás jó és rossz tulajdonságait, előnyös és hátrányos oldalait. Kompromisszumok útján meg kell találnunk a közös hangot, munkamódszereket, amelyek valóban elvezetnek a remélt sikerhez” – fogalmazott a zászlóalj új parancsnoka, aki a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: legfontosabb céljának a zászlóalj képességeinek, eddigi eredményeinek további erősítését tekinti. Szeretné még szorosabbra fűzni a város és az alakulat közti kapcsolatot, különösen az oktatás, a kultúra, a sport és a hagyományőrzés területein.

Az ünnepélyes parancsnokváltáson jelen volt többek közt Sándor Zsolt dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka, Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, Keresztúri László nyugállományú ezredes, az alakulat első parancsnoka, a helyőrségben állomásozó katonai szervezetek képviselői és Szabó István, Szolnok alpolgármestere is.


Az alakulat katonái díszmenettel köszöntötték új parancsnokukat

Fotó: a szerző felvételei

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál
Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / A parancsnokváltás ünnepélyes keretek közt, zászlóalj teljes személyi állománya előtt történt Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / Az elöljáró, valamint az eddigi megbízott parancsnok és az új parancsnok fogadása Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / Bevetésre kész! – csak a „könnyű vegyes” katonái köszönnek így Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / Böröndi Gábor dandártábornok: az alakulat olyan képességekkel rendelkezik, amelyek egyedülállóak a szárazföldi erők kötelékében
Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / Pintér Ferenc alezredes megköszönte az állomány elmúl félévi munkáját és kérte a zászlóalj valamennyi tagját, hogy segítse Lippai ezredest, hiszen csak együtt, egységként lehet igazán eredményeket elérni Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / Lippai ezredes az alakulat eddigi megbízott parancsnokától, Pintér alezredestől vette át a csapatzászlót Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / Lippai Péter ezredes: Csak megfeszített, közös munkával érhetjük el a kívánt eredményeket Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / A zászlóalj korábbi parancsnokai közül csak az Egyesült Államokban tanuló Ruszin ezredes nem tudott részt venni az ünnepélyes parancsnokváltáson
Parancsnokváltás az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóaljnál / Az alakulat katonái díszmenettel köszöntötték új parancsnokukat
Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat