honvedelem.hu
Nehéz, de sikeres időszakon vagyunk túl
Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon
A mögöttünk hagyott időszak a Magyar Honvédség modern kori történelmének egyik legszebb és legsikeresebb időszaka – hangsúlyozta Hende Csaba Székesfehérváron október 29-én.
A honvédelmi miniszter az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoki beosztásának átadás-átvétele alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen elmondta: „a Magyar Honvédség egyik legfontosabb beosztásában történik személyi változás” és ez „mindig jó alkalom arra, hogy röviden mérleget vonjunk”.

Hende Csaba szerint „a mögöttünk hagyott időszak – a példátlanul nehéz költségvetési körülmények ellenére – a Magyar Honvédség modern kori történelmének egyik legszebb és legsikeresebb időszaka.” Elsősorban amiatt a teljesítmény miatt, amit a Magyar Honvédség vezetői, parancsnokai – köztük az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka – valamennyi katonája és polgári alkalmazottja összehangolt munkájukkal tanúsítottak például a tavaszi hóhelyzet, vagy a nyári árvíz során.„Sikeres volt ez az időszak a Magyar Honvédség nemzetközi szerepvállalásában is. Az elmúlt két esztendőben, az előző kormányzati ciklushoz képest megdupláztuk afganisztáni erőkifejtésünket” – fogalmazott a honvédelmi miniszter, hozzátéve: mindezért az elmúlt héten Chuck Hagel, az Egyesült Államok védelmi minisztere meleg szavakkal mondott köszönetet.

Az ünnepi állománygyűlésen Domján László vezérőrnagy az Összhaderőnemi Parancsnokság leköszönő, illetve Fucsku Sándor vezérőrnagy, az ÖHP újonnan kinevezett parancsnoka jelentést tett a honvédelmi miniszternek a beosztás átadás-átvételéről. Az új parancsnok ezt követően – a katonai hagyományoknak megfelelően – elődjétől átvette és meglengette a parancsnokság csapatzászlaját.

Domján László vezérőrnagy elköszönő beszédében kiemelte: amikor két évvel ezelőtt az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka lett, egy jól működő katonai szervezet vezetését vette át.„Abban az időszakban érkeztem Székesfehérvárra, amikor elindult egy olyan folyamat, amely több területen alapjaiban írta, írja és fogja átírni mindazt, amit a katonaéletről korábban gondoltunk és tettünk. Olyan időszakban érkeztem, amikor átalakult az az anyagi, financiális háttér, ami a csapatok működését biztosítja” – mondta Domján vezérőrnagy, aki megköszönte a közös munkát helyetteseinek, valamint a város katonai és civil szervezeteinek.

Fucsku Sándor vezérőrnagy hangsúlyozta: tudatában van annak, hogy a feladat, amely rá vár, nagy horderejű, nehéz, felelősségteljes és kihívásokkal teli lesz. „Tudom és érzem, hogy katonai pályafutásom egyik legmeghatározóbb szakasza kezdődik meg” – fogalmazott, kiemelve, hogy hisz abban: a honvédség jövőjét a magas szintű szakmaiság, a kezdeményezőkészség, az új iránti nyitottság és az elhivatottság határozzák meg.

„A nemzeti hagyományokat tiszteletben tartó, a modern hadviselés elvárásainak megfelelő szervezet vezetését tűztem ki magam elé célul. A társadalomnak olyan haderőre, olyan katonákra van szüksége, akiknek személyében és munkájában megbíznak, akiknek céljaival, törekvéseivel, feladataival azonosulni tudnak, akiket tisztelnek, elismernek és megbecsülnek” – fogalmazott az MH Összhaderőnemi Parancsnokság új parancsnoka.Az ünnepségen dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök emléktárgyat adott át Domján László vezérőrnagynak, míg Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP törzsfőnöke a parancsnokságon szolgálók nevében köszönte meg egy apró ajándékkal az elmúlt években végzett közös munkát.

Domján László vezérőrnagyot Hende Csaba honvédelmi miniszter november 1-jétől tartós külszolgálatra vezényelte. Brüsszelben, az MH Katonai Képviselő Hivatal katonai képviselője lesz. Fucsku Sándor vezérőrnagy az elmúlt két évben Monsban szolgált NATO beosztásban.

Az állománygyűlést követően Domján László vezérőrnagy, a parancsnokság díszudvarán külön elköszönt a törzs munkatársaitól is.(A leköszönő és az újonnan kinevezett parancsnokokkal készített interjúnkat videónkban nézhetik meg!)

Fotó: a szerző felvételei

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Parancsnokváltás az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon
Kapcsolódó galéria
Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon
Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 01 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 02 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 03 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 04
Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 05 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 06 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 07 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 08
Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 09 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 10 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 11 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 12
Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 13 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 14 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 15 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 16
Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 17 Parancsnokváltás Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon / 18
Aktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat