honvedelem.hu
Véget ért az ócsai tábor
Idén nyáron tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Katonai Hagyományőrző Tagozatának nyári táborát Ócsán.  Ezzel párhuzamosan zajlott a Magyar Közelharc−Kézitusa Szövetség edzőtábora, valamint a Honvéd Zrínyi SE nyári tábora. A katonai hagyományőrzők táborában több mint negyvenen vettek részt.


A szervezést ezúttal is a Matasz hagyományőrző tagozata végezte.  A helyszínt, azaz az ócsai kiképzőbázist az MH Ludovika Zászlóalj biztosította. A kiképzési tervet a szervezők a csapatokkal együttműködve készítették el. Ennek alapján a résztvevők reggelente alaki gyakorlatokat végeztek, majd a terepen alkalmazták a tanult fegyvernemi technikákat.

A kiképzés fontos része volt a hadműveleti területen való mozgás, ezt csatároszlopban illetve csatárláncban gyakorolták a résztvevők. A foglalkozás a különböző fegyvernemeknél egyidejűleg és folyamatosan zajlott.A tüzérek saját szakkiképzésüket végezték, ezen belül a löveg kezelését, karbantartását, valamint a korabeli műszerekkel való tájolást. A cél pedig az volt, hogy a kezelők folyamatában tudják végrehajtani a beosztásukkal járó tevékenységeket.

A hagyományőrzők közös foglalkozáson vettek részt a kézitusa-edzőtábor tagjaival. Gyakorolták az első világháborús árokharcot, illetve részt vettek több más, oktató jellegű foglalkozáson is.Fotó: a szerző felvételei

Aktuális videók
2019. január 19. 18:21
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat