honvedelem.hu
Új katonák, egy cél
Július elején megérkezett az MH EUFOR Kontingens 13. váltása Szarajevóba. A missziós szolgálat közel egy éve váltásos rendben működik Bosznia-Hercegovinában, így a lövészszázad most a többnemzeti zászlóalj kötelékében az osztrákok feladatrendszerét veszi át.


Az átvevő MH EUFOR Kontingens 13. váltása alapvetően a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományára épül, melyet kiegészít elsősorban a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állománya, valamint kis létszámban más katonai alakulatok. A hivatalos átadáson jelen volt Szpisják József dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, magyar nemzeti rangidős, Somogyi Péter alezredes, a leköszönő 12. váltás kontingensparancsnoka, Farkas Imre százados, az átadó Támogató Elem parancsnoka és az új 13. váltás kontingensparancsnoka, Bartók Gábor alezredes, valamint a kontingensek vezető állománya.

Szpisják József beszédében megköszönte a távozó váltás munkáját, kiemelve az áprilisi Quick Response 2013 elnevezésű többnemzeti gyakorlatban vállalt szerepüket, támogatásukat. Ezután külön-külön is megköszönte azon katonák munkáját, akik kiemelkedő teljesítményt mutattak fel. A nemzeti rangidős hangsúlyozta, hogy az új váltás katonáitól ugyanolyan eredményes munkát és jó együttműködést vár el, mint a korábbitól.

Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat