honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
A magyar kultúra napja Szolnokon
Az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison január 21-én együtt ünnepelték a magyar kultúra napját a Szolnokon települt alakulatok.
A Himnusz születésének 190. évfordulóját színes programmal tették emlékezetessé Szolnokon: zene, vers és könyvbemutató is volt. A Légierő Zenekar−Szolnok Erkel Ferenc Ünnepi nyitányával teremtette meg az alaphangulatot. Kutasi Mónika honvédtiszt-jelölt Sajó Sándor Magyarnak lenni című költeményéből adott elő részletet, majd dr. Toperczer István alezredes bemutatta a Zrínyi Kiadó gondozásában a közelmúltban megjelent Afganisztán Más-Képp című könyvét. Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka kiemelte, hogy a gazdagon illusztrált könyv sok kolléga számára személyes élmények igényes dokumentációja is, amely az idő múlásával még jobban felértékelődik majd. 

A parancsnok felhívta a figyelmet a január 22-én rendezendő városi ünnepségre, amelyen a bázis egyéni és kollektív elismerésben is részesül: Magó Károly zászlós a roncskutatás területén kifejtett tudományos tevékenységéért Laki Kálmán-díjat kap, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis pedig a 2012. évi MH összetett sportbajnokság megnyeréséért a város sportdíját veheti át a magyar kultúra napja alkalmából.Fotó: Papp Béla főhadnagy

magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat