honvedelem.hu
170 éves a Magyar Honvédség
Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról
Ha azt szeretnénk, hogy megismerjen minket a világ, akkor az első feladatunk, hogy megmutassuk magunkat – hangsúlyozta Hende Csaba a budapesti Campona üzletközpontban december 21-én, pénteken.
A honvédelmi miniszter egy könyvesbolt előtt mutatta be a Zrínyi Kiadó két újonnan megjelent könyvét. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és részt vettek az eseményen a Budapesten akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék.A neves hadtörténészek közreműködésével készült, angol nyelvű Illustrated Military History of Hungary - Kis magyar hadtörténelem  című kötet hazánk ezeréves katonai históriáját mutatja be, képekkel, fotóanyaggal, térképekkel gazdagon illusztrálva. Dr. Toperczer István alezredes Afganisztán más-képp című könyve pedig hazánk afganisztáni szerepvállalását, az ázsiai ország mindennapjait mutatja be, művészi igénnyel.

Ha azt szeretnénk, hogy megismerjen minket a világ, akkor az első feladatunk, hogy megmutassuk magunkat. Meg kell mutatnunk azt is, hogy milyen jelentős munkával épül újjá a magyar honvédelem, és milyen nagyszerű emberek dolgoznak ezen a területen – mondta a bemutatón Hende Csaba.

Az amerikai nagykövet hangsúlyozta: különösen fontos könyvekben is dokumentálni Magyarország hozzájárulását az afganisztáni biztonság erősítéséhez, az ázsiai ország újjáépítéséhez. Az ilyen kötetetek emlékeztetnek arra, hogy miként szolgálja a Magyar Honvédség az ország jövőjének alakítását, egyben közös értékeinket, a szabadságot és a békét világszerte.

A könyvek élő illusztrációiként feltűntek a közeli és a régebbi múlt egyenruhái, valamint a ma katonái is. Eljöttek ugyanis a rendezvényre a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség tagszervezeteinek képviselői, valamint a MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és az MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj katonái.

A rendezvény zárásaként a szerzők dedikálták műveiket.Fotó: Tóth László

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Két könyv, múlt és jelen
Kapcsolódó galéria
Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról
Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról  / 01 Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról  / 02 Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról  / 03 Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról  / 04
Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról  / 05 Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról  / 06 Két új könyv – a hadtörténelemről és a ma katonáiról  / 07
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat