honvedelem.hu
„A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!”
Szolnokon, az Ittebei Kiss József Helikopter Bázison 2012. november 16-án névadó és századzászló-adományozó ünnepségre várták a vendégeket a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj 5. hallgatói századának tagjai.


Századzászlót vehetett át Baranyai György őrnagy, az MH Ludovika Zászlóalj 5. hallgatói századának parancsnoka Szabó István alpolgármestertől pénteken, november 16-án. A zászlót Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése ajándékozta a honvédtiszt-jelölteknek, elismerve az MH Ludovika Zászlóalj tevékenységét, mellyel hozzájárul a „repülés iránt elkötelezett” honvédtisztek képzéséhez.

„A mai naptól viseljék büszkén Kvasz András nevét, tekintsék példaképnek elhivatottságát, kitartását” – mondta az alpolgármester. Az ünnepségen részt vettek a közgyűlés tagjai, a helyőrségben települt katonai szervezetek parancsnokai, vezetői, a békéscsabai Kvasz András Repülős és Ejtőernyős Egyesület képviselői, valamint a Kvasz–1 repülőgép építője.

A zászlón zászlószalagot helyezett el Szabó István alpolgármester, illetve Gál István nyugállományú ezredes, a Magyar Veterán Repülők Szövetségének képviselője.Miután Kálinger Roland százados, tábori lelkész felszentelte a Kvasz András század zászlóját, a rendezvény egy verssel folytatódott. Kutasi Mónika honvédtiszt-jelölt előadásában hallgathatták meg a jelenlévők Wass Albert A láthatatlan lobogó című költeményét, melyet az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Légierő Zenekara kísért.

Baranyai őrnagy e szavakat szánta útravalóul a honvédtiszt-jelöltek számára: „Névadónk ifjúkori példája mutatja, milyen szoros az ember és a repülőgép kapcsolata. Együtt is vannak, külön-külön is, mégis elválaszthatatlanok. A névadó üzenete számunkra, hogy legyenek bármilyen kemény feltételek, vagy érjenek kudarcok feladataink végrehajtása során, lelkiismeretesen hajtsuk végre azokat, ne mondjuk le álmainkról, terveinkről. Pilóta nem repülhet gép nélkül, és a gép sem emelkedik a magasba pilóta nélkül.”

Fotók: Papp Béla főhadnagy


Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
„A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!”
„A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 01. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 02. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 03. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 04.
„A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 05. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 06. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 07. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 08.
„A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 09. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 10. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 11. „A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 12.
„A mai naptól viselje a század büszkén Kvasz András nevét!” / 13.
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat