honvedelem.hu
Magyar békefenntartók a rajtvonalon
Félmaratoni futóversenyt rendeztek Szarajevóban
Futóversenyt rendeztek Szarajevóban szeptember 16-án. A sportolók félmaratoni, illetve négy kilométeres távon indulhattak. A rajtvonalhoz állók között több magyar békefenntartó katona is volt. 

Bosznia-Hercegovina fővárosában idén is megrendezték a már hagyományos félmaratoni futóversenyt, amit ezúttal egy négy kilométeres, „Fun Run”  versennyel kötöttek össze. A két távon indulók között több, az EUFOR-misszióban szolgáló magyar katona is volt. De sokan jelentkeztek olyanok is, akik korábban szolgáltak békefenntartóként az országban, és most kifejezetten csak a verseny miatt tértek vissza Szarajevóba.

A futóversenyen induló magyar katonáknak – az EUFOR-misszióból tizenhárman, míg a parancsnokságon szolgálók közül öten neveztek – a helyszínen szurkolt Siposs Ernő Péter dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, magyar rangidős nemzeti képviselő is. 

Fotók: Demeter Andrea főhadnagyKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Félmaratoni futóverseny Szarajevóban
Félmaratoni futóverseny Szarajevóban / 01. Félmaratoni futóverseny Szarajevóban / 02. Félmaratoni futóverseny Szarajevóban / 03. Félmaratoni futóverseny Szarajevóban / 04.
Félmaratoni futóverseny Szarajevóban / 05.
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat