honvedelem.hu
A katonákkal ünnepelt Szolnok
Szolnok jelentős, a második legjelentősebb helyőrsége a Magyar Honvédségnek. Az itt szolgálatot teljesítő katonák nagymértékben járulnak hozzá hazánk nyugodt és zavartalan fejlődésének biztosításához. A katonáink azonban máshoz is értenek, ezt bizonyítja ez a mostani rendezvény – nyitotta meg a XVII. Szolnoki Regionális Katona-zenekari Fesztivált augusztus 31-én, pénteken dr. Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese.

Fergeteges műsorral lepték meg a szolnokiakat a Magyar Honvédség katonazenészei, akik a „Szolnok Napja 2012”  programsorozat keretében augusztus 31-én este szórakoztatták a város lakóit és a környező településekről érkező érdeklődőket. Látványos, show-elemekkel színesített bemutatójuk idejére megtelt a Tiszai hajósok tere. A rendezvényen fellépett a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar, a Kaposvár Helyőrségi Zenekar, a Légierő Zenekar – Szolnok és vendégként a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

A megjelenteknek dr. Orosz Zoltán altábornagy tolmácsolta dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke jókívánságait abból az alkalomból, hogy Szolnok immár a tizenhetedik alkalommal adott helyt ennek a rangos fesztiválnak.

A katonazenekarok bemutatóját a vezérkarfőnök helyettesével együtt tapsolta végig többek között Varga Csaba dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke, Lamos Imre dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka, Csizmadia Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség főkarmestere, valamint a helyőrségben állomásozó katonai szervek és intézmények parancsnokai is.

Szolnok 2000 óta ünnepli a város napját; a fesztivál megnyitóján Szalay Ferenc polgármester, a rendezvény házigazdája hangsúlyozta: az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tavaszi hadjáratában a szolnoki csatában született az első jelentős győzelem. Azóta a hadsereg együtt él a várossal, sok katona lakik itt, sok család köszönheti biztos megélhetését a honvédségnek.

A „Szolnok napja 2012”  rendezvénysorozat keretében augusztus 31-én koszorúzást tartottak a katonatemetőben, amelyen a helyőrség parancsnoka, Lamos Imre dandártábornok és a városban állomásozó katonai alakulatok parancsnokai mellett részt vett az orosz, a lengyel, a szerb és a román katonai attasé is. Szeptember 1-jén pedig a szolnoki katonai alakulatok statikus technikai bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők.

Fotó: Mezei László zászlós és a szerző felvételei

További képekért kattintson galériánkra!Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
A katonákkal ünnepelt Szolnok
A katonákkal ünnepelt Szolnok / 01. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 02. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 03. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 04.
A katonákkal ünnepelt Szolnok / 05. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 06. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 07. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 08.
A katonákkal ünnepelt Szolnok / 09. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 10. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 11. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 12.
A katonákkal ünnepelt Szolnok / 13. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 14. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 15. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 16.
A katonákkal ünnepelt Szolnok / 17. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 18. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 19. A katonákkal ünnepelt Szolnok / 20.
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat