honvedelem.hu
Többnemzeti katonai erőpróba
Az MH EUFOR Kontingens szervezésében augusztus 3-án rendezték meg a szarajevói Butmir táborban a Military Skill Competition elnevezésű katonai erőpróbát. Az embert próbáló kihíváson a magyarok mellett Ausztria, Románia és Törökország fegyveres erőinek tagjai vettek részt – a tizenöt csapat összesen nyolcféle versenyszámban mérte össze erejét, gyorsaságát és kitartását.

A délelőtti órákban katonai feladatokat kellett teljesíteniük a hat katonából álló csapatoknak. Egyebek mellett „Pull The Mog” (azaz Unimog terepjáró tehergépkocsi elhúzása), „Rescue Me!” (azaz sebesültszállítás), „Hit The Pile” (azaz cölöpverés) és „Saw Men” (azaz fűrészelés) elnevezésű versenyszámokat hirdettek meg a szervezők.

A kánikulai melegben és a teljes katonai felszerelésben a feladatok végrehajtása nemcsak ügyességi és erőnléti, de sokszor mentális megpróbáltatást is jelentett a végrehajtóknak.

Délután sportos ügyességi feladatokkal folytatódott a Military Skill Competition. A katonák ekkor már sportöltözetben küzdötték le a következő próbákat: „Snail Cycle” (azaz csigabringa), „Blow The Ball” (azaz pingponglabdafújás), „Push and Carry” (azaz talicskázás) és „Run Forrest Run” (azaz futóverseny medicinlabdával).

A verseny végén ünnepélyes eredményhirdetésen díjazták a legjobb három csapatot. A díjakat Siposs Ernő Péter dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke, Thomas Holzbauer alezredes, a Többnemzeti Zászlóalj parancsnoka, valamint Bartók Gábor alezredes, a magyar kontingens parancsnoka adta át. A magyar csapatok közül a „No Name”  végzett a legelőkelőbb, a második helyen.

Fotó: MH EUFOR Kontingens

További képekért kattintson galériánkra!Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat