honvedelem.hu
Átadás-átvétel Szarajevóban
Július 11-én este megérkezett a harmincnyolc főt számláló első csapat az EUFOR 11 kontingens kötelékéből Szarajevóba. Másnap megkezdődött az átadás-átvétel a két kontingens között.

Az átadás-átvételi bizottságok munkáját követően július 24-én, 10 órakkor ünnepélyes keretek között megtörtént a parancsnoki beosztás átadás-átvétele.

Siposs Ernő Péter dandártábornok, az EUFOR törzsfőnöke a parancsnok Papp Tamás alezredesen keresztül megköszönte az előző kontingens áldozatos munkáját, Bartók Gábor alezredesnek és az új váltásnak pedig azt mondta, hogy az eddigi tíz váltás munkáját alapul véve, továbbra is magas színvonalon lássák el feladatukat az elkövetkezendő időszakban.

Július 26-án az utolsó magyar busz is megérkezik Butmir táborba, hogy a 11-es váltás létszáma 143 főre duzzadjon, és a 10-es váltás 40 főnyi állományát hazavigye Magyarországra. Az átadás-átvételt követően az EUFOR 11 kontingens szolgálatba lép, és hűen elődeik kimagasló teljesítményéhez, áldozatkész munkával és kitartással öregbítik majd a Magyar Honvédség és Magyarország jó hírnevét.

 Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat