honvedelem.hu
Hadihajósok a Közelharc-Kézitusa Bajnokságon
Július 14-én rendezték meg Budapesten a 11. Közelharc-Kézitusa Bajnokságot. A versenyt több, a küzdősportok berkeiből ismert prominens személyiség is megtisztelte jelenlétével.

Farkas László nyugállományú alezredes, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, Kalmár Árpád, a Magyarországi Harcművészetek össz-szövetségének elnöke, Várszegi Rudolf alelnök és Juhász Ferenc, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke egyaránt megjelentek a bajnokságon. A verseny igazgatója Dr. Zöllei Zoltán nyugállományú alezredes, közelharc-kézitusa szakértő, a Magyar Közelharc-Kézitusa Szövetség elnöke volt.

A versenyzők több versenyszámban is indulhattak: önvédelemben, judo földharcban és kumitében emelt és alapszinten is tanúbizonyságot tehettek tudásukról. Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred hadihajós csapata a legeredményesebb együttesként zárta a viadalt, amit a rendezőség egy serleggel jutalmazott. A csapat tagjai Máté Zsolt őrmester (emelt szintű judo földharc 2. hely, emelt szintű önvédelem 3. hely), Németh Imre szakaszvezető (alapszintű önvédelem 1. hely) és Hoványi Adrián szakaszvezető voltak.

A versenyt követően nem volt sok idő az ünneplésre, hiszen a csapat sietett Újpest központjába, ahol a rendvédelmi napon tartottak önvédelmi bemutatót Debreczeni Attila szakaszvezetővel közösen, aki szintén a hadihajós alosztály katonája.Aktuális videók
2019. január 19. 18:21
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat