honvedelem.hu
Magyar diadal a Sínai-félszigeten
Jelentős előnyt elérve – rajt-cél győzelmet aratva – állhatott fel a képzeletbeli dobogó felső fokára a Sharm el Sheikh-i MFO South Camp-ben megrendezett triatlonversenyen Bondár Lajos törzsőrmester, a magyar kontingens tagja.

Október 25-én, a reggeli órákban rendezték meg a Sínai-félszigeti Sharm el Sheikh-i MFO táborban a triatlonversenyt, amely a hagyományoktól eltérően futást, úszást, illetve súlyokkal nehezített gyaloglást foglalt magában. A versenyzőknek – csaknem félszáz MFO-katonának – először a tábori strandon, a tengerben kellett 300 métert úszni, majd két mérföldet (azaz körülbelül 3200 métert) futni, és végül 40 font súllyal (nagyjából 18 kilogrammal) megpakolva gyalogolni négy mérföldet.

A nemzetközi mezőnyben az MFO tagjai mérettették meg magukat. A magyar kontingensből ezúttal egyetlen honfitársunk indult, neki viszont a legszebben csillogó érem került a nyakába az eredményhirdetéskor. A magyar versenyző már az első versenyszámnál, az úszásnál jelentős előnyre tett szert, amelyet a verseny végéig tartani tudott, és teljesítményével messze megelőzte a mezőny tagjait. A második helyezett csak percekkel utána ért célba.

„Csupán két nappal a verseny előtt láttam meg a kiírást, és döntöttem el, hogy indulok. De nem jelentett különösebb kihívást, mert naponta két órát edzem és hetente négyszer futok, minden alkalommal 10-12 kilométert” – tudtuk meg a törzsőrmestertől, aki Magyarországon is rendszeresen indul a Magyar Honvédség versenyein, ennek ellenére maga is meglepődött azon, hogy nemzetközi résztvevők között ilyen könnyen első helyezést tudott elérni.

Az MFO szervezői egyébként külön gondot fordítottak arra, hogy a versenyt már reggel hat órakor megkezdjék, így a résztvevők a megszokott időben fel tudták venni a munkát. A magyar győztes azonban „szerencsésnek” mondhatja magát; neki egy egész napja maradt a pihenésre, ugyanis este kellett jelentkeznie az éjszakai szolgálatra.

A magyar FMPU (Force Military Police Unit) járőreként szolgálatot teljesítő törzsőrmester a közeljövőben egy nagyobb megmérettetésre is készül, november 4-én rendezik meg az egyiptomi Ras Mohammedben a félmaratont, amin Bondár Lajos – a magyar kontingens több tagjával együtt – szintén elindul, és remélhetően ott is kiemelkedő eredményt fog elérni.



magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat