honvedelem.hu
Helyőrségi gálaest Budapesten
Nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából a Mi ünnepeink címmel rendezett közös megemlékezést és helyőrségi gálaestet a budapesti Honvéd Kulturális Központban a HM Bessenyei György Nonprofit Kft. és az MH Támogató Dandár október 20-án, csütörtökön este.

A Budapest helyőrségben, valamint a főváros közelében diszlokáló katonai alakulatok, intézmények hivatásos, szerződéses és hallgatói állománya, a HM gazdasági társaságok munkavállalói, társadalmi szervezetek képviselői, valamint hozzátartozóik számára rendezett esten mintegy kétszázan vettek részt.

Kun Szabó István dandártábornok, dandárparancsnok, helyőrségparancsnok, a Helyőrségi Művelődési Tanács elnöke ünnepi beszédében megemlítette, hogy a rendezvénynek helyt adó kulturális intézmény, a HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Nonprofit Kft. vezetői elsődleges szempontként fogalmazták meg a katonák, az igényjogosultak igényeinek minél színvonalasabb és sokoldalúbb kielégítését.

„Testre szabott, közönségbarát programokkal, jelentős kedvezményekkel, családokhoz, egyénekhez igazodó rendezvényekkel tették vonzóvá szolgáltatásaikat. A cél elérése érdekében együttműködést szorgalmaztak a katonai, társadalmi és érdek-képviseleti szervezetekkel: idén április 20-án létrehozták a Helyőrségi Művelődési Tanácsot, szeptember 6-án pedig elnökévé választottak. Tisztelettel jelentem: a közös munka a nemzeti és kulturális értékek, a katonai hagyományok ápolása, a közösségi élet élénkítése érdekében megkezdődött! Ez a kulturális intézmény utat nyit értékeink megőrzéséhez, a kulturált szórakozáshoz, a katonák összetartozásának erősítéséhez, ezzel a honvédelem érdekében végzett közös munkánk sikeréhez” – mondta Kun Szabó István dandártábornok.

A tábornok ezt követően szólt az 1956-os forradalomról és szabadságharcról, „amely a magyar nép legnagyobb – saját erejéből és akaratából eredő – nemzeti tette volt a 20. században. Október 23-a, a szabadság napja attól válik nemzeti ünneppé, hogy az egész nemzet szívből és igazán ünnepli. Mutassunk utat és példát a fiatalabb korosztálynak, hogy az ő életük valóban harmóniában és békében teljen. Fogadják a műsort sok szeretettel, és mindenkinek jó szórakozást kívánok!”

A Honvéd Kulturális Központ színháztermében rendezett műsorban közreműködött a Magyar Honvédség Központi Zenekara, valamint Lengyel Andrea és Rácz-Szabó Zoltán zászlósok, a Lehet egy Csillaggal több?! vetélkedő legjobb versmondói. Az est háziasszonya ezúttal is Fülöpné Várkonyi Melinda főhadnagy volt.

A rendezvény előtt, illetve után Paizs László Kossuth-díjas képzőművész „A forradalom stigmái” című kiállítását tekinthették meg az érdeklődők a Stefánia Galériában.

A gálaestet követően a rendezők közös ünnepi vacsorára invitálták vendégeiket a Stefánia-palota elegáns termeibe, ahol valóban igen kedvezményes áron kínálták a különböző menüket. A szépen terített és díszített asztalok mellett jóízű beszélgetés zajlott. Nem véletlen, hogy az utolsó vendégek jóval tíz óra után távoztak az idei helyőrségi gálaestről.

 Fotó: Tóth László

További képeinket megtekinthetik a galériában!

Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
Helyőrségi gálaest Budapesten - 2011. 10. 20.
Helyőrségi gálaest Budapesten - 2011. 10. 20. / 01. Helyőrségi gálaest Budapesten - 2011. 10. 20. / 02. Helyőrségi gálaest Budapesten - 2011. 10. 20. / 03. Helyőrségi gálaest Budapesten - 2011. 10. 20. / 04.
Helyőrségi gálaest Budapesten - 2011. 10. 20. / 05. Helyőrségi gálaest Budapesten - 2011. 10. 20. / 06. Helyőrségi gálaest Budapesten - 2011. 10. 20. / 07.
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat