honvedelem.hu
Amerikai vendégek a különleges erőknél
Képességismertetés, technikai és fegyverzet-bemutató: Deborah A. Ashenhurst dandártábornok, az Ohioi Nemzeti Gárda parancsnoka szeptember 15-én, csütörtökön, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljat látogatta meg. A tábornok asszonyt a szolnoki alakulathoz elkísérte Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese, és Varga Csaba dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnöke.

A vendégek elsőként Sándor Tamás ezredes, a különleges műveleti zászlóalj parancsnoka tájékoztatóját hallgatták meg az alakulat megalakításához az Egyesült Államok által nyújtott anyagi, technikai és módszertani támogatásról, a katonai szervezet alaprendeltetéséről, felépítéséről, a nemzetközi különleges műveleti alapképzésben végzett tevékenységükről, valamint az afganisztáni műveletekben való részvételükről.

A tájékoztatót követően Ashenhurst dandártábornok megismerkedett a zászlóalj gyalogsági fegyvereivel, Mercedes és Hunwee típusú gépjárműveivel, majd megtekintette a „különlegesek” szituációs lövészetét, az úgynevezett taktikai házban pedig egy célszemély elfogását.

A Nemzeti Gárda parancsnoka a bemutatókat követően Lamos Imre dandártábornok, a „házigazda” MH 86. Szolnok Helikopterbázis parancsnoka meghívására kötetlen beszélgetésen vett részt vendéglátóival, melynek során elismeréssel nyilatkozott a magyar különleges műveleti katonák felkészültségéről. Az elismerés szavaihoz hozzá tette: azért is örül, hogy megismerkedhetett a magyar zászlóalj tevékenységével, mert a különleges erők otthon is közel állnak a szívéhez.

Fotó: Dévényi Veronika

További képekért kattintson galériánkra!Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Magyarországra látogatott az Ohioi Nemzeti Gárda parancsnoka
Kapcsolódó galéria
Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15.
Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15. / 01 Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15. / 02 Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15. / 03 Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15. / 04
Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15. / 05 Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15. / 06 Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15. / 07 Amerikai vendégek a különleges erőknél - 2011. 09. 15. / 08
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat