honvedelem.hu
Együtt a biztonságért
A szentesi székhelyű MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred örömmel tett eleget annak a felkérésnek, hogy bemutassa mindennapjait a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatói, valamint az iskolát meglátogató szerb vendégek számára. E bemutatót a napokban rendezték meg a műszakiak laktanyájában és gyakorlóterein.

Az IPA, vagyis Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében tíz rendőr érkezett a szerbiai Sremska Kamenica-ból, az Alapfokú Rendészeti Rendőrképző Szakközépiskolából Szegedre, hogy betekintést nyerjenek magyar kollégáik munkájába – tudtuk meg Vörös Tibor rendőr alezredestől, a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola nevelési parancsnokától. A rendőr tiszthelyetteseket, szentesi látogatásuk során, a műszaki ezred megbízott vezénylőzászlósa, Kollár Lászlós zászlós fogadta.

A rövid bemutatkozást követően a vendégek a tiszai vízi gyakorlótéren megtekinthették az 1. Hídépítő Század egyik kiképzési foglalkozását: láthatták a hídelemek vízre bocsájtását és azok összekapcsolását. Amikor a komp elkészült, rendőrök megtapasztalhatták, milyen érzés a Tiszán „műszaki módra hajókázni”.

A szentesi alakulat technikai eszközeinek bemutatóját szintén nagy érdeklődés övezte, akárcsak a búvárbázison tartott kiképzési foglalkozást. A rendezvényteremben tartott előadáson pedig az az ezred működését, feladatait és nemzetközi szerepvállalását ismerhették meg a vendégek.

  
 
 Fotó: A szerző felvételeiAktuális videók
2019. február 16. 08:16
„Barátság a sporton keresztül”
2019. február 15. 19:19
Irány Bosznia-Hercegovina!
2019. február 15. 14:30
Lőgyakorlaton a tatai géppuskások
2019. február 15. 07:15
Megmérettetésen a vegyivédelmi katonák
2019. február 14. 07:14
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat