honvedelem.hu
Döntő után, csillaghullás előtt
„Lehet egy csillaggal több!?”, tehettük fel a kérdést újra május 14-én a Honvéd Kulturális Központban. A honvédség ki mit tudja a döntőhöz érkezett szombaton délután.

Szászvári Lajos,  a HM Bessenyei György Kulturális és Üdültetési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője megnyitójában elégedettségének adott hangot és örömmel közölte a versengőkkel és a közönséggel, hogy a verseny minősége túlszárnyalta a szervezők legszebb álmait is. Így bizonyos, hogy jövőre is folytatódhat a versengés a Magyar Honvédség alkalmazottai között.

Körtvélyessy Zsolt színművész, a zsűri elnöke még az elődöntők befejeztével jelentette ki: „Nagy öröm számomra, hogy ennyi gyémántot találtunk. Rengeteg tehetséget fedeztünk fel a Budapesten, Szolnokon és Győrben lezajlott három elődöntő során elénk kerülő 54 produkcióban.”

A döntőn a versenyzők a vers- és prózamondás, a hangszeres zene, az ének és a tánc kategóriájában mérték össze tudásukat. Az indulásnál kizáró körülmény volt, ha a jelentkező előadó, vagy művészeti csoport hivatásos előadóművészi vizsgával rendelkezik, illetve még az is, ha korábban rendszeresen szerepelt a televízióban, rádióban.

Sokan nemcsak a családtagjaikat hozták magukkal, hanem kollégáikat is a laktanyákból, a HM alapítású cégektől, így a versenyzőkre sokan voltak kíváncsiak.

A zsűrinek biztosan sokat kell tanakodnia, hogy a május 21-i gálaestig meghozza a végső döntést. A pergő, vidám hangulatú döntő minden résztvevője megérdemli a dicséretet, igazi lelkesedéssel, sok ráfordított munkával állt mindenki a fellépéséhez. Kiemelkedett a többi produkció közül Petrovics László a prózamondásával, Kálmánfi Gábor (aki nem mellesleg a Zrínyi Média munkatársa) ének kategóriában, Muhari Csilla és Krizmanics Ferenc mély átélésű tangó táncukkal és Lengyel Andrea megindító szavalatával.

A közönség egyik kedvence volt az Amazon bakák kánkánja, az Amazonok közé vegyülő amazonnak álcázott macsó okozott vidám pillanatokat és a produkció végén igazi tapsvihart a nézők között. A Borbála Tánccsoport klasszikus bécsi keringője is a legnépszerűbb előadások közé tartozott. Elegánsan párosult a fiúk díszegyenruhája a lányok hagyományos stílusú, fehér estélyi ruhájával. A Ri-Sza Tánc Egyesület nosztalgia szerkóban, a Hungária Csókkirály örökzöldjére ropta vígan, tréfás kerettörténet segítségével. A Tűzerő Zenekar a Tankcsapda stílusában zúzta a gitárokat, és a frontemberük is hozta a rock and roll életérzést.

Izgalmas döntőnek lehettünk részesei a Honvéd Kulturális Központban szombat délután. Egy hét múlva a gálaesten megtudhatjuk a kategóriagyőztesek és a különdíjasok nevét. Gondolom, addig is sokan találgatnak majd.

A gálaest pedig talán még az eddigieknél is nagyobb élményt ígér, hiszen a versengés letudtával az összes döntős boldogan, felszabadultan élvezheti a színpadot a közönség, a barátok és kollégák nagy örömére.

 
(További képekért kattintson galériánkra!)
 

Fotó: Rácz TündeKapcsolódó tartalom
Kapcsolódó videó
Döntő után, csillaghullás előtt
Kapcsolódó galéria
„Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14.
„Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 01. „Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 02. „Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 03. „Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 04.
„Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 05. „Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 06. „Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 07. „Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 08.
„Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 09. „Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 10. „Lehet egy csillaggal több!?” (Döntő). 2011. 05. 14. / 11.
Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat