honvedelem.hu
Győrben versengtek a katonaművészek
Lehet egy csillaggal több!? (Harmadik elődöntő)
A háromtagú zsűri véleménye szerint az összes elődöntőt figyelembe véve az április 13-i győri megmérettetés mezőnye volt a legerősebb; még egy kicsit talán a szolnoki versenyen is túltett. Kiderült: a katonaművészek főleg táncban és prózában igen erősek, bár a legnagyobb tapsot a Győri Nemzeti Színház Kisfaludy termében egy musicalénekes kapta.

Szászvári Lajos, a HM Bessenyei György Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója „ünnepnek” nevezte megnyitójában a „Lehet egy csillaggal több!?” elnevezésű tehetségkutató verseny harmadik elődöntőjének napját, pedig még nem is tudta, kik lépnek majd színpadra.

Az elsősorban Veszprémből és értelemszerűen Győrből, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredtől érkezett amatőr művészek igencsak kitettek magukért. Egymást követték a zsűri értékelése szerint a jobbnál jobb produkciók. Gyóni Géza drámai költeménye, illetve Kosztolányi Dezső kevésbé ismert verse rendkívül „emberi” tolmácsolásban hangzott el. Emellett elegáns keringő (a hölgyek hófehér báli ruhában táncoltak, a férfiak pedig egyenruhában), lehengerlő musicalrészlet a Rómeó és Júliából, bájos Katona Klári dal… és a felsorolás korántsem a teljesség igényével készült.

A versenyzők némelyike természetesen nagyon izgult, ám voltak olyanok is, akiket egyáltalán kerített hatalmába a lámpaláz és ugyanolyan természetesen és bátran adták elő produkciójukat, mintha csak otthon lennének a fürdőszobában.

- Nagyon sok értéket fedeztünk fel és nehéz lesz kiválasztani, hogy kik kerüljenek a döntőbe – összegzett a verseny végén Körtvélyessy Zsolt, Jászai-díjas színművész, a zsűri elnöke.

A szervezők néhány hét múlva küldenek értesítést minden résztvevőnek, aztán a legjobbak kezdhetnek készülni a május 14-i (immár nyilvános) budapesti döntőre, illetve a május 21-én, a magyar honvédelem napján megtartandó gálaműsorra.

(További képekért kattintson galériánkra!)

Fotó: A szerző felvételei

 Kapcsolódó tartalom
Kapcsolódó galéria
„Lehet egy csillaggal több?” (Harmadik elődöntő). 2011. 04. 13.
„Lehet egy csillaggal több?” (Harmadik elődöntő). 2011. 04. 13.  / 01 „Lehet egy csillaggal több?” (Harmadik elődöntő). 2011. 04. 13.  / 02 „Lehet egy csillaggal több?” (Harmadik elődöntő). 2011. 04. 13.  / 03 „Lehet egy csillaggal több?” (Harmadik elődöntő). 2011. 04. 13.  / 04
„Lehet egy csillaggal több?” (Harmadik elődöntő). 2011. 04. 13.  / 05 „Lehet egy csillaggal több?” (Harmadik elődöntő). 2011. 04. 13.  / 06 „Lehet egy csillaggal több?” (Harmadik elődöntő). 2011. 04. 13.  / 07
Aktuális videók
2019. március 21. 12:10
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat