honvedelem.hu
Ajándékot kapott az alapítvány
Karácsonyfadíszeket és könyveket ajándékozott a Zrínyi Média Kft. a „RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány számára. Az ajándékokat rejtő dobozokat december 20-án, délután vette át munkatársainktól Stanczel Adél, az alapítvány igazgatója.

Négy, „roskadásig” tele pakolt kartondobozzal jelentek meg a Zrínyi Média Kft. munkatársai hétfőn délután a főváros 17. kerületében, a Pesti úton. A karácsonyfadíszeket és könyveket rejtő dobozokat a Családok Átmeneti Otthonában nyújtották át Stanczel Adélnak, a „RÉS” Szociális és Kulturális Alapítvány igazgatójának.

Az igazgatónő a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: az alapítvány 1995. májusában kezdte meg működését. Az alapító tagok célul tűzték ki a szociális és kulturális szféra fejlesztését, valamint hiánypótló ellátási formák kialakítását. Az alapítvány Budapesten két intézményt üzemeltet. Az egyik a Podmaniczky utcában található Nők Éjjeli Menedékhelye, ahol harmincöt – a téli hónapok során ötven –, életvitelszerűen az utcán élő hajléktalan nő számára adnak szállást és nyújtanak alapvető szolgáltatásokat.

A másik intézmény pedig a Családi Átmeneti Otthona, ahol krízishelyzetben lévő, illetve hajlék nélkül marad családok számára kínálnak átmeneti elhelyezést, szociális segítségnyújtást.

„Sajnos az alapítvány szolgáltatásai iránt mindig jóval nagyobb a kereslet, mint amennyi rászorulót el tudunk helyezni az éjjeli menedékhelyen és az átmeneti otthonban” – tette hozzá Stanczel Adél.

Megtudtuk: az alapítvány munkatársai nagyon örültek a Zrínyi Média Kft. felajánlásának. A díszekkel az átmeneti otthonban felállítandó fenyőfát, illetve az intézményt díszítik majd fel, míg az ajándékba kapott könyvek az otthon könyvtárát gazdagítják a jövőben. Az otthonban a karácsonyi rendezvényt december 22-én, délután tartják.Galériák
MH Mezei Futóbajnokság
2019. április 19. 07:36
Aktuális videók
2019. április 19. 07:36
Éleslövészeten a Mi-24-esek
2019. április 18. 16:04
Útra kelnek a Gripenek
2019. április 18. 16:28
 Military Power Challenge
2019. április 18. 07:25
Magyarországra látogatott a montenegrói védelmi miniszter
2019. április 17. 11:55
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat