Hírek Háttér Missziók alakulatok Kiadványok galériák videók Zrínyi webáruház
2016-06-27 14:22
Volt egyszer a tüzérség…
Múltba néző

Havi sorozatunkban a katonai sajtó fotóriportereinek több évtizedes felvételeiből szemezgetünk. Egyfajta tisztelgés is ez elődeink – és most is aktív kollégáink −, valamint az egykori Magyar Néphadsereg katonái előtt, akik ugyanúgy helytálltak beosztásaikban, mint napjaink szerződéses katonái – igaz, az előbbiek „kényszerből”, besorozva. Reméljük, hogy közülük még sokan velünk vannak, s magukra ismernek a képeken.

Jó nosztalgiázást!

* * *

Emlékszik még valaki a „Gvozgyikára”, az „Akácijára” a százhúsz milliméteres aknavetőre, vagy akár a „BM 21” -re? Netán a köznyelvben hadosztályágyúnak nevezett lövegre, vagy a 122-es tarackra?

Esetleg a pécsi sorozatvető-osztálynál szolgált, vagy a kiskunhalasi páncéltörő tüzéreknél? Nos, e havi nagyképes galériánkat nekik szerkesztettük, a tüzéreknek, akik a tömeghadseregek idejében nélkülözhetetlen elemei voltak a hadrendnek.

„Borítsunk fátylat a jelenre” – ne firtassuk, milyen indokok alapján, mi maradt meg mindezekből. Jó nosztalgiázást kívánunk mindenkinek a fotók láttán, s reménykedjünk, hogy „Szent Borbála gyermekei” voltak, vannak, és lesznek a jövőben is.

Szabó Béla
Fotó: Tóth László
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Katonai meteorológia
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
szerkesztoseg@honvedelem.hu