Hírek Háttér Missziók alakulatok Kiadványok galériák videók Zrínyi webáruház
2017-09-12 12:10, Galambos Sándor
Katonaesküvő a katonavárosban
Valószínűleg minden idők legkatonásabb esküvőjén fogadott egymásnak örök hűséget szeptember 9-én Ifju Tímea főhadnagy és Tóbiás Attila alezredes. Az egykori katonavárosban, Kalocsán mondták ki a boldogító igent, díszszakasz kísérte őket az anyakönyvvezető elé és a templomba, az esküvői fotós főtiszt volt, a lakodalom hangulatáért és a zenéért pedig az Országgyűlési Őrség két altisztje felelt.


Látványos külsőségek közt, barátaik katonai tiszteletadása mellett fogadott örök hűséget egymásnak Ifju Tímea főhadnagy és Tóbiás Attila alezredes. Ebből az alkalomból még a turisták és a város főterén nézelődők is részesei lehettek egy röpke alaki bemutatónak: a boldog párt és a násznépet díszalegység kísérte a polgármesteri hivatalig, majd a Nagyboldogasszony-főszékesegyházig, onnan pedig a lakodalom helyszínére.

Tóbiás alezredes Kalocsán nőtt fel, jelenleg a Honvéd Vezérkar Vezérkari Titkárság kiemelt főtisztje. Újdonsült felesége, Ifju főhadnagy pedig az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságán szolgál kommunikációs tiszti beosztásban. Közös jövőjüket, boldogságukat tulajdonképpen a Magyar Honvédségnek köszönhetik: öt évvel ezelőtt, munkavégzés közben ismerték meg egymást. A következő találkozás Attila részéről viszont már korántsem volt a véletlen műve. Amikor ugyanis megtudta, hogy Timi bulizni készül a barátnőivel, hirtelen úgy érezte, hogy neki is szüksége lenne egy kis kikapcsolódásra – a helyszín és az időpont kiválasztása egyáltalán nem okozott számára gondot. Bár aznap este sokat beszélgettek és táncoltak, kapcsolatukat mégis csak 2014 szilvesztere, a közösen köszöntött új év fűzte igazán szorossá.Timi azt is elárulta, hogy amióta magára öltötte az egyenruhát, kardos esküvőről álmodozott. Amikor pedig Attilával – akinek édesapja és nagypapája is hivatásos katona volt - tervezgetni kezdték a közös jövőjüket, abban azonnal megegyeztek, hogy bajtársaik sorfala közt fognak az anyakönyvvezető elé vonulni. A szervezés könnyen ment, Attila főiskolai évfolyamtársai és barátai azonnal igent mondtak a felkérésre. A díszszakaszt Csipszer Tibor alezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár hadműveleti főnöke vezényelte, az alegység tagjai közt pedig ott volt a menyasszony egyik barátnője, Szalai Anna főtörzsőrmester is.

Ifju főhadnagy és Tóbiás alezredes esküvőjére rokonaik és barátaik méltán emlékeznek majd úgy, mint minden idők „legkatonásabb” házasságkötésére. Már a helyszín is ezt támasztja alá: a boldogító igent ugyanis abban az egykori katonavárosban mondták ki, ahol az elmúlt évtizedek során tizenkét, önálló állománytáblával rendelkező alakulat települt. Kalocsán a násznépet végig díszszakasz kísérte, az esküvői fotózást kollégájuk, Pupek Zsolt őrnagy vállalta, a lakodalom hangulatáról pedig az Országgyűlési Őrség két altisztje gondoskodott: ceremóniamesterként András Csaba főtörzsőrmester serénykedett, a dj-pultot pedig Kreisz István törzsőrmester kezelte. Volt egy katonás meglepetés is: Durgó Tamás őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Bács-Kiskun megyei irodavezetője és kollégája, Kollár Ernő zászlós Dunapatajról, a „Pataji ősz 2017” rendezvényen tartott toborzás után ruccantak át az érseki városba, hogy gratulálhassanak az ifjú párnak.Timi és Attila az esküvőt követően egy rövidke elő-nászutat tartanak Prágában, munkájuk miatt ugyanis az „igazi” nászútra majd csak jövőre lesz lehetőségük elmenni.

Fotó: a szerző felvételei
kapcsolódó tartalmak
Kardos esküvő Kalocsán
legfrissebb
legolvasottabb
naptár
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
galériák
2017-11-22 18:16
2017-11-22 12:14
2017-11-21 19:20
2017-11-21 17:16
VIDEO
2017-11-22 20:32
2017-11-22 14:02
2017-11-22 11:17
2017-11-21 21:46
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Katonai meteorológia
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
szerkesztoseg@honvedelem.hu