Hírek Háttér Missziók alakulatok Kiadványok galériák videók Zrínyi webáruház
2017-04-19 09:15, Gyeginszky Andor hadnagy
A bázisrepülőtéren tájékozódtak
Címkék: NATO, NFIU, repülőtér
Az MH Pápa Bázisrepülőtéren tájékozódott a székesfehérvári NATO Force Integration Unit (Magyarországon települő NATO Erőket Integráló Elem – NFIU HUN) állománya, hogy megismerhessék a repülőteret, lássák annak fejlődését és információkat kapjanak a bővülő képességekről.
A látogatókat Gangler László ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka, valamint Wiek Noldus, a NATO Légiszállítást Kezelő Program programmenedzsere fogadta.

Az NFIU tagjai előadások segítségével kaptak betekintést a Pápán működő szervezetek működésébe, valamint a Startégiai Légiszállítási Képesség program felépítésébe. Szó esett a C-17-es flotta hatékonyságáról, a magas színvonalú befogadó nemzeti támogatásról, illetve a pápai bázis eddig megvalósult és jelenleg is tartó nagyléptékű fejlesztéseiről.Ezt követően a vendégek megtekintették a bázis meghatározó létesítményeit, többek között az üzemanyagtárolókat, a repülésirányító tornyot és a C-17-es hangárkomplexumot.

„Azért jöttünk el Pápára, mert tevékenységünk összefügg és szerencsés, ha az NFIU teljes állománya naprakész információval rendelkezik a bázisról. Ez a hely kiválóan alkalmas a beérkező megerősítő erők fogadására, nekünk pedig alapos ismeretekkel kell rendelkeznünk a hatékony tervezés érdekében. Pápán évek óta folynak a tudatos fejlesztési munkák, a hosszú távú, előremutató terv lépései egymás után valósulnak meg. Az MH Pápa Bázisrepülőtér egyedülálló adottságai és a folyamatos fejlesztés a térség meghatározó katonai repülőterévé teszi ezt a bázist. Tervezzük, hogy a jövőben is ellátogatunk ide és frissítjük az ismereteinket, mivel jól láthatóan további képességbővülések várhatók Pápán” - értékelte a látottakat Garas László ezredes, a magyar NFIU parancsnoka.A NATO Szövetséges Erők Európai Főparancsnokának alárendeltségébe tartozó, és a NATO Nemzetközi Katonai Parancsnokságként működő NFIU elsődleges műveleti feladata a szövetséges erők, valamint az azt követő erők fogadásának, állomásoztatásának, átcsoportosításának, gyors és hatékony bevetésének elősegítése. Az NFIU támogatja a NATO kollektív védelmi tervezését és elősegíti az ezzel kapcsolatos nemzeti tervek elkészítését. Békeidőben mindezek mellett szerepet játszik a NATO erők Magyarországra tervezett azon gyakorlatainak előkészítésében és végrehajtásában, melyek jellegükben és volumenükben kapcsolhatók az NFIU feladatrendszeréhez.

Fotó: a szerző felvételei
legfrissebb
legolvasottabb
naptár
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
galériák
2017-04-28 23:20
2017-04-27 11:12
2017-04-26 15:37
2017-04-26 11:21
VIDEO
2017-04-27 16:15
2017-04-26 11:21
2017-04-25 13:21
2017-04-21 13:18
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Katonai meteorológia
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
szerkesztoseg@honvedelem.hu