Hírek Háttér Missziók alakulatok Kiadványok galériák videók Zrínyi webáruház
2016-11-30 05:40, Honvéd Vezérkar
Koszovóban a vezérkarfőnök
Többnapos látogatást tesz dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök Koszovóban, Olaszországban és Cipruson.
A Koszovóban szolgáló magyar katonáknál kezdte év végi hadszíntéri látogatását dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök. A vezérezredest és kíséretét a koszovói Slatina katonai reptéren Korcsák Tibor alezredes, rangidős nemzeti képviselő fogadta november 29-én, kedden. Ezt követően dr. Benkő Tibor vezérezredes a KFOR Parancsnokságon szolgálatot teljesítő, egyéni beosztású magyar katonákkal találkozott.A délután folyamán a Honvéd Vezérkar főnök meghallgatta Korcsák Tibor alezredes, rangidős nemzeti képviselő, Pálinkás Tibor alezredes, a Novo Selo-i tábor táborparancsnok és Virág Zoltán alezredes, az MH KFOR kontingens parancsnok jelentését, majd találkozott António da Silva Cardoso alezredessel, a portugál-magyar közös KFOR Harcászati Tartalék Manőver Zászlóalj (KTM) parancsnokával. A találkozó központi témája a KTM zászlóalj teljes vezetésének átadás-átvételi folyamata volt, ugyanis a Magyar Honvédség vállalta, hogy a KFOR parancsnok közvetlen alárendeltségébe tartozó magas készenlétű első lépcsős reagáló erő vezetési szerveit és manőver századait teljes egészében biztosítja. Ez a kezdeményezés a NATO felső katonai vezetésének teljes támogatását élvezi, és lehetőséget biztosít a honvédség számára, hogy erőit hatékonyabban alkalmazza a hadszíntéren, egyben a létszám növelése nélkül jóval markánsabban érvényesüljenek a régió stabilitását célzó katonai erőfeszítéseink.

A nap zárásaként dr. Benkő Tibor vezérezredes találkozott Scott M. Virgil alezredessel, a KFOR Keleti Többnemzeti Harccsoport Előretolt Harcálláspont parancsnokával, majd munkavacsorán vett részt a koszovói NATO-erők műveleti parancsnokával, Giovanni Fungo vezérőrnaggyal.A látogatás során dr. Benkő Tibor vezérezredes állománygyűléseket tartott a Slim Lines és Nothing Hill táborokban települt magyar katonák részére, mely során köszönetet mondott azért a kiemelkedő szolgálatért, amit a jelenlévők tettek és tesznek. Kiemelte: hálásak lehetünk azért az önfeláldozó szolgálatért, melyet a jelenlévők először az ország déli határai védelmében, majd a balkáni régió stabilitását elősegítve hajtanak végre. A Nyugat-Balkán stabilitása Magyarország számára az első számú prioritás nemzetközi szerepvállalásainkat tekintve, ezért a Magyar Honvédség több mint ötszáz fővel képviselteti magát a térségben, ebből több mint háromszáz katona jelenleg a KFOR kötelékében szolgál.

A hadszíntéri látogatás következő állomása Udine, ahol dr. Benkő Tibor vezérezredes az olasz−szlovén−magyar Többnemzeti Szárazföldi Kötelék vezérkari főnökeinek megbeszélésén vesz részt, majd Ciprusra, az UNFICYP kötelékében szolgáló magyar katonákhoz látogat.

Fotó: Honvéd Vezérkar

kapcsolódó tartalmak
Koszovóban a vezérkarfőnök
legfrissebb
legolvasottabb
naptár
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
galériák
2017-12-15 18:24
2017-12-15 10:35
2017-12-14 19:46
2017-12-14 07:14
VIDEO
2017-12-14 07:14
2017-12-13 22:35
2017-12-13 21:45
2017-12-12 22:00
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Katonai meteorológia
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
szerkesztoseg@honvedelem.hu