Hírek Háttér Missziók alakulatok Kiadványok galériák videók Zrínyi webáruház
2014-11-29 09:02, Nyulas Szabolcs
Jelentős eredményeket ért el a HM Védelmi Hivatal
„Jelentős eredményeket ért el az elmúlt években a HM Védelmi Hivatal a honvédelmi felkészítés terén az egyes minisztériumok közreműködésével” – mondta Kun Szabó István vezérőrnagy november 28-án, pénteken a Honvédelmi Minisztériumban tartott szakmai felkészítő értekezleten.


A Honvédelmi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az értekezleten − amelyen áttekintették a Miniszterelnökségre, valamint a minisztériumokra háruló honvédelmi és a honvédelmi felkészítés feladatait a tárcák képviselőivel − azt mondta: az együttműködést elősegítette, hogy az utóbbi években négy tárcához honvédelmi igazgatási szakértőket delegáltak, akik aktívan részt vállaltak a honvédelmi felkészítésben. A helyettes államtitkár szerint jelentős eredményeket tudnak felmutatni a védelmi igazgatási szervek összehangolt munkájának köszönhetően például a tavalyi rendkívüli hóhelyzet vagy az „embert próbáló” árvízi védekezés kapcsán.

Kijelentette, hogy alapos, szakszerű és gyors szervező-, illetve tervezőmunka nélkül a védekezés, a veszélyelhárítás nem lett volna olyan sikeres. „Szükség van a honvédelmi felkészítésre, illetve az ezt végző intézményrendszerre” – fűzte hozzá, azzal együtt, hogy a nemzetvédelmi feladatokban mindenkire szükség van, hiszen csak közösen lehet valódi eredményeket elérni.A pénteki találkozó célja éppen az – mondta −, hogy a honvédelemben meghatározó minisztériumok állami vezetői és képviselői egy általános rendszertani képet kapjanak a honvédelem komplex feladatrendszeréről, az aktuális feladatokról annak érdekében, hogy a jövőbeni közös munka minél hatékonyabb legyen.

Dr. Tokovicz József dandártábornok, a HM Védelmi Hivatal főigazgatója előadásában azt mondta: az elmúlt évek átalakításai után sokkal jobb lett a védelmi rendszer, hatékonyabban működik és javult a kommunikáció is az egyes szereplők között. Kiemelte ugyanakkor a gyakorlatok fontosságát, és jelezte azt is, hogy még több jogszabály is kidolgozásra vár. Ezek között megemlítette a különleges időszakra vonatkozó jogszabályokat, illetve a gazdaságbiztonsági törvényt. A feladatokkal kapcsolatban azt mondta, hogy erősíteni kell a polgári veszélyhelyzeti tervezés kapcsán a NATO-val való egyeztetést elősegítő rendszer összhangját, illetve a polgári védelem honvédelmi feladataira való felkészítést is.Fotó: Dévényi Veronika
legfrissebb
legolvasottabb
naptár
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
galériák
2017-11-21 08:06
2017-11-20 13:31
2017-11-20 09:23
2017-11-20 07:18
VIDEO
2017-11-21 08:46
2017-11-20 19:51
2017-11-20 18:36
2017-11-20 15:01
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Katonai meteorológia
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
szerkesztoseg@honvedelem.hu