Hírek Háttér Missziók alakulatok Kiadványok galériák videók Zrínyi webáruház
2013-12-05 13:36, Kovács Dániel
Tovább viszik a fegyvernem hagyományait
A fegyvernem tovább él, önök testesítik meg azt a szakmaiságot, amit a légvédelmi tüzér és légvédelmi rakéta fegyvernem korábbi művelői hosszú évtizedek munkájával megalapoztak - mondta Fucsku Sándor vezérőrnagy Győrött, december 4-én, kedden.

A Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka köszöntötte az egybegyűlteket


Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakéta Ezrednél, a légvédelmi tüzér és rakéta fegyvernem napja alkalmából rendezett ezredsorakozón kiemelte: minden alakulat életében fontos a hagyományok ápolása, de különösen igaz ez a Szent Borbála védelmét élvező tüzérekre, akiknek hovatartozásáról a skarlátpiros barettsapka és a fegyvernemi sál is jól árulkodik.

Kovács Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka ünnepi beszédében úgy fogalmazott, hogy „a Lendülő Kard 2013 elnevezésű légvédelmi rakéta harcászati éleslövészeten nyújtott teljesítményünkkel – vagyis azzal, hogy minden elindított rakétánk célt talált – igazoltuk, hogy fegyvernemünk méltó képviselői vagyunk, a legmagasabb szinten űzzük hivatásunkat, s hogy hazánk légterének védelme biztos kezekben van.”


Fucsku Sándor vezérőrnagy kitüntetéseket adott át


A győri alakulatnál minden évben december 4-én, Szent Borbála napján rendeznek ünnepséget a fegyvernem napja alkalmából. Az idei ünnepi állománygyűlésen is megtartották a hagyományos tüzéravatást. A katonai szolgálatuk során először éles rakétát indított tisztek és altisztek – összesen tízen – ünnepélyes keretek között fogadták meg, hogy egész életüket a légvédelmi rakéta fegyvernem szolgálatának rendelik alá.

Az idei fegyvernemi nap alkalmából a Bolyai János Honvéd Alapítvány – a légvédelmi tüzér hagyományok példaértékű ápolásának, a Magyar Királyi Gábor Áron Hadapródiskola Bajtársi Köre által létesített múzeum befogadásának, valamint a légvédelmi tüzérek bajtársi összefogásának elismeréséül – zászlószalagot adományozott az alakulatnak, amit az állománygyűlésen kötöttek fel az alakulat csapatzászlajára.


Díszszalag került a csapat zászlajára


Az egésznapos program része volt az a honvédelmi témájú vetélkedő is, amelyet immár második alkalommal rendeztek meg az alakulatnál a harmadik osztályos középiskolás diákok számára. A meghívott iskolák négyfős csapatokkal indulhattak a versenyen. A délutáni eredményhirdetésen az első három helyezett ajándékait Fucsku Sándor vezérőrnagy adta át.

Fotó: a szerző felvételei
kapcsolódó tartalmak
Légvédelmi tüzér és rakéta fegyvernem napja Győrött
legfrissebb
legolvasottabb
naptár
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
galériák
2017-11-21 08:06
2017-11-20 13:31
2017-11-20 09:23
2017-11-20 07:18
VIDEO
2017-11-21 08:46
2017-11-20 19:51
2017-11-20 18:36
2017-11-20 15:01
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Katonai meteorológia
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
szerkesztoseg@honvedelem.hu