Hírek Háttér Missziók alakulatok Kiadványok galériák videók Zrínyi webáruház
2013-06-28 23:24, Galambos Sándor
Biztos jövő, több szakterületre kiterjedő képesség
Diplomaosztó ünnepség a Pécsi Tudományegyetemen
Önöknek a most megszerzett diplomájukkal biztos a jövőjük, hiszen több szakterületre kiterjedő képességgel lettek felvértezve, olyan humán, illetve gazdasági ismeretek birtokába jutottak, amelyeket a polgári életben is elismernek. Dr. Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes a Pécsi Tudományegyetem diplomaátadó ünnepségén e szavakkal gratulált az felsőoktatási intézményben most végzett katonáknak június 28-án.
Húsz katona tett sikeres záróvizsgát idén a Pécsi Tudományegyetem Emberi erőforrás tanácsadó mester szakán. A kétéves tanulmányaik eredményes befejezéséhez gratulált a Magyar Honvédség vezetése nevében dr. Orosz Zoltán altábornagy. A Honvéd Vezérkar főnök-helyettes az ünnepélyes diplomaátadón többek közt arra is felhívta a most végzettek és a majdani hallgatók figyelmét, hogy az új életpályamodell - a katonák korábbi előrejutási lehetőségeihez képest - lényegesen jobban ösztönzi az érintetteket a tanulásra, az önképzésre.„A katonák sajátos közszolgálatot látnak el, amelyben a katonai pálya a közszolgálati életpálya részét képezi. Ennek egyik legfontosabb eleme a közszolgálatba való átjárhatóság lehetőségének a megteremtése, amely csak akkor képzelhető el, ha az egyén elfogadható végzettséggel, megfelelő tudással rendelkezik” – emlékeztette a hallgatókat Orosz tábornok, majd hozzátette: „Legyenek sikeresek a diplomával, a tanulmányaik során kapott szemlélettel, lendületesen és felelősséggel teljesítsék kötelezettségeiket! Ugyanakkor kívánom, hogy a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Honvédség együttműködése továbbra is olyan magas színvonalú maradjon, mint amilyenhez az elmúlt években hozzászoktunk!”

Miután a végzett civil és katonai hallgatók nevében Patkó Tibor őrnagy „jelentetést tett” a sikeres záróvizsgákról, dr. Nemeskéri Zsolt dékán és Orosz Zoltán átadta a diplomákat.

Az ünnepség végén - a végzősök nevében - Király Ágnes főhadnagy búcsúzott el az egyetemtől, a professzoroktól, és az elmúlt két év emlékeként pedig szalagot kötött a kar zászlójára.Dr. Kobolka István ezredes, a Pécsi Tudományegyetem docense, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetbiztonsági Intézetének tanszékvezetője a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: az elmúlt négy félévben a katonák kimagasló tanulmányi eredményt értek el, a szakdolgozatukban pedig valamennyien a honvédséghez kapcsolódó, a saját szakterületükön a jövőben hasznosítható témát dolgoztak fel. A katonák mesterképzése a kar Védelmi Kutatások Központjában egy, a Magyar Honvédség igénye alapján összeállított tematika alapján történik, a vizsgákon pedig részt vesznek a Honvédelmi Minisztérium szakmai képviselői is.

A most végzett hallgatók közül az elmúlt hetekben valószínűleg Juhász Istvánné őrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság személyzeti főnökségének humán főtisztje élte át a legtöbb izgalmat. A saját vizsgái mellett ugyanis elsőéves főiskolás lánya, Boglárka jegyeiért is drukkolnia kellett; férje, Juhász István ezredes, a Honvéd Vezérkar kiképzési csoportfőnökségének csoportfőnök-helyettese pedig napokon belül végez vezérkari tanfolyamon. Az már csak „hab a tortán”, hogy a család legfiatalabb tagja részére szintén felejthetetlen marad a 2012/2013-as tanév: Liliána nemrég ballagott el az oviból. Ezek után nem csoda, hogy a frissdiplomás őrnagyasszony az elmúlt négy félév legnagyobb sikerének azt tartja, hogy képes volt egyszerre teljesíteni a hivatásos katonával, az egyetemi hallgatóval, a családanyával és a feleséggel szembeni elvárásokat. Ehhez persze szükség volt az elöljárók és a kollégák, a hallgatótársak és a professzorok, a lányai és a férje türelmére és megértésére is.Fotó: a szerző felvételei
kapcsolódó tartalmak
Katonák kaptak diplomát a Pécsi Tudományegyetemen
legfrissebb
legolvasottabb
naptár
magyar honvéd
honvédségi szemle
Altiszti folyóirat
galériák
2017-11-21 08:06
2017-11-20 13:31
2017-11-20 09:23
2017-11-20 07:18
VIDEO
2017-11-21 08:46
2017-11-20 19:51
2017-11-20 18:36
2017-11-20 15:01
Impresszum
Adatvédelem
Oldaltérkép
Katonai meteorológia
Legfrissebb RSS Összes RSS
Írjon nekünk!
szerkesztoseg@honvedelem.hu